maanantai, marraskuu 19, 2018
Etusivu > Artikkelit > Loppuuko Kimolan kauppa? Kauppias: tuntuu ajojahdilta
Artikkelit

Loppuuko Kimolan kauppa? Kauppias: tuntuu ajojahdilta

Kouvolan rakennus- ja ympäristölautakunta päätti keskiviikkona 5.9.2018 Kimolan kauppaa koskevasta, elintarvikkeiden myyntiin liittyvästä asiasta.

Päätöksen mukaan rakennus- ja ympäristölautakunta ensinnäkin kieltää toimijaa myymästä tai pitämästä kaupan helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Toiseksi rakennus- ja ympäristölautakunta määrää toimijan poistamaan viimeisen käyttöpäivän ylittäneet elintarvikkeet päivittäin elintarvikehuoneistosta käsittäen myymälän tilat ja takatilat sekä takatilan kylmiöt.

Helposti pilaantuvalla elintarvikkeella tarkoitetaan elintarviketta, joka koostumuksensa, rakenteensa, käsittelynsä tai muiden ominaisuuksiensa vuoksi tarjoaa mikrobeille hyvät lisääntymismahdollisuudet ja joka on siksi säilytettävä joko alhaisessa tai korkeassa lämpötilassa. Tyypillisiä helposti pilaantuvia elin tarvikkeita ovat kylmässä säilytettävät einesruoat, liha-, kana-, ja kalatuotteet, maitotaloustuotteet sekä pakasteet.

Velvoitteiden tehosteeksi päätettiin myös uhkasakko. Esityslistan mukaan myymälän valvontahistoria osoittaa, että lähes jokaisella tarkastuskerralla on tavattu vanhentuneita elintarvikkeita.

Kauppias Mauri Paavolainen sanoo, että kysymys on muutamista tuotteista, joissa päiväys on vanhentunut. Hänen mielestään tällaista sattuu helposti muissakin kaupoissa, eikä silti myynnissä ole pilaantuneita tuotteita. Kauppias kokee tilanteen pikemminkin ajojahdiksi. Enempää hän ei halua asiaa tai kaupan tulevaisuutta kommentoida.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *