sunnuntai, helmikuu 17, 2019
Etusivu > Artikkelit > Pienillekin yrityksille ja tuottajille mahdollisuus hyötyä asuntomessuista – nyt on aika varata paikat
Artikkelit

Pienillekin yrityksille ja tuottajille mahdollisuus hyötyä asuntomessuista – nyt on aika varata paikat

Projektikoordinaattori Heli Vartiainen esittelemässä Korian asuntomessualuetta.

 

Asuntomessut Korialla tuovat miljoonia euroja seudulle. Kouvolan kaupunki ja Kymenlaakson kylät tarjoavat mahdollisuutta pienillekin toimijoille ottaa osansa tuosta jopa 13-15 miljoonan euron kakusta. Kävijöitä asuntomessuille odotetaan jopa 140 000.

Kaupunki tarjoaa teltan yritystorille messualueella asuntomessukuukauden ajalle eli 12.7.-11.8.2019. Teltan 96 neliöön mahtuu useita yrittäjiä ja paikan kustannukset koko kuukaudelta asettunevat noin 300-400 euron haarukkaan yritystä kohden. Jos koko kuukaudeksi ei voi sitoutua messutapahtumaan, lyhyemmästä ajastakin voidaan neuvotella.

- Messualueella on Suomen Asuntomessujen asettamat rajat myytäville tuotteille, joten paikalla syötäviä elintarvikkeita tässä yritystorilla ei saa myydä, hankkeen vetäjä Raija Sierman Kinnosta kertoo.

Hänen mukaansa kiinnostuneita yrittäjiä on ollut jo kymmeniä, nyt pitää tehdä sitovia päätöksiä, jotta teltan ja myyntipaikkojen sisustussuunnittelu yhteisesti saadaan käyntiin. Käytettävissä ovat mm. Matka 2019 -messujen Kouvolan osaston tarvikkeet.

Kouvola Shopista kiinnostuneita tiedotustilaisuudessa. Marja Arola (takana vas.) ja Eija Jälkö suunnittelevat Taito Kymenlaakso Shopin osastoa yritystelttaan asuntomessuille. Tiina Järvisen (edessä vas.) Butiktii valmistaa turkis- ja nahkavaatteita Kuusankoskella. Leena Borg (oik.) vetää Näkyvät kylät -hanketta ja etsii kyliltä pientuottajia Kyläjuhlaan Manskille.

Kyläjuhlat Manskilla

- Kävelykatu Manskille tehdään sellainen hulabaloo, että messuvieraat toteavat ”wau!”, hehkuttaa puolestaan Näkyvät kylät -hankkeen projektipäällikkö Leena Borg. Kymenlaakson kylät ry:n hanke pyrkii saamaan kävelykadulle näyttävän kattauksen maakunnan pienten tuottajien kojuja. Yhteistyössä Kouvolan Ydinkeskusta ry:n kanssa 5.-11.8. eli asuntomessujen viimeiselle viikolle rakennetaan Kyläjuhla. Myyjien lisäksi on muutakin ohjelmaa, kuten katusoittajia, elomarkkinat, illallinen taivaan alla ja samalle viikolle osuu vielä taiteiden yö sekä Kouvolan Komia -musiikkitapahtuma.

- Manskilla meitä eivät sido asuntomessuorganisaation rajat, joten tarjolla voi olla laaja kirjo tuotteita, Borg sanoo.

Asuntomessujen pysäköinti on järjestetty Kouvolan raviradalle, josta nonstoppina kulkevat messubussit kuljettavat vieraat Korialle. Busseissa on mukana opas, joka kertoo kaupungista. Bussista voi hypätä välillä kaupungille ja jatkaa seuraavalla bussilla Korialle – tai päinvastoin, joten keskustassakin pääsee hyvin piipahtamaan.

Asuntomessut ovat avoinna joka päivä 10-18 paitsi keskiviikkoisin pidennetysti 10-21.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *