torstai, maaliskuu 21, 2019
Etusivu > Artikkelit > Kari Tuomi ennustaa kevään sään
ArtikkelitIlmastonmuutos

Kari Tuomi ennustaa kevään sään

Näytti olevan talven ennusmerkit osoittamassa kovaa pakkastalvea, kun kesääkään ei oikein tullut. Arktinen ilmamassa Pohjoisella jäämerellä valui hiljalleen Suomen itärajaa pitkin, ja sateita ja kylmää riitti. Sitten tämä virtaus siirtyi Pohjois-Amerikan itärannikolle, missä on saatu kärvistellä alkutalvi kovissa pakkasissa.

Meillä Suomessa on saatu kokea peräkkäisiä säähäiriöitä, jotka tulevat lännestä Atlantilta toinen toisensa perään.

Tulevaisuuden esirippua voi raotella kurkkimalla suurilla tietokoneilla ja valtavalla havaintomäärällä tehtyä Accuweather-sääennustetta. Lohduttomalta näyttää: Luvassa ei ole pakkasia eikä oikein suojasäätäkään.

Läpötila sahailee nollan molemmin puolin. Lunta tulee, mutta suojasäät sitä sulattavat. En kyllä yhtään tykkää tällaisesta lälläritalvesta, mutta minkäs voit. Tällaista tämä on, mutta voi kuitenkin lohduttautua muistamalla talvea 1924, jolloin lumi tuli vasta maaliskuussa ja suli melkein saman tien.

Kovasti tekisi mieli muuttaa Inariin. Siellä on ollut hyviäkin pakkasia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *