keskiviikko, huhtikuu 24, 2019
Etusivu > Artikkelit > Numminen ja Hietanen konsertoivat Verlassa
ArtikkelitMusiikki

Numminen ja Hietanen konsertoivat Verlassa

Iitin musiikkijuhlien ensi kesän ohjelmaan kuuluu jälleen konsertti Verlan tehdasmuseossa. Esiintyjinä 13.6. ovat M. A. Numminen ja Pedro Hietanen.

Elokuvasäveltäjä ja pianisti Gabriel Yared vierailee ensimmäistä kertaa Suomessa Iitin musiikkijuhlilla tulevana kesänä. Hänelle omistettu perjantaikonsertti Kuusankoskitalossa 15. kesäkuuta on ohjelmaltaan sama kuin joulukuinen konsertti Pariisissa, jossa Lontoon  sinfoniaorkesteri juhlisti Yaredin 40-vuotista taiteilijauraa.

Oscarilla ja monilla muilla huomionosoituksilla palkitun libanonilais-ranskalaisen Yaredin musiikki tunnetaan mm. elokuvista Englantilainen potilas, Lahjakas herra Ripley, Päämääränä Cold Mountain, Coco Chanel & Igor Stravinsky, Amelia ja Vain maailmanloppu.

Toinen säveltäjävieras on saksalainen Heiner Goebbels, joka säveltää Iitin musiikkijuhlien tilausteoksen. Sen kantaesitys on avajaiskonsertissa Iitin kirkossa 14. kesäkuuta.

Musiikkijuhlien 2018 esiintyjäkaarti sisältää mm. kaksi jousikvartettia, Enesco-kvartetin ja Kamuskvartetin. Kvartetit nousevat lavalle myös yhdessä esittäen mm. Felix Mendelssohnin Okteton.

Wagner-asiantuntija ja Suomen Wagner-seuran kunniajäsen, professori Eero Tarasti esitelmöi tällä kertaa nimenomaan Wagnerista, jonka musiikkia myös kuullaan perjantai-iltapäivän konsertissa.

Kevyempi iltapäiväkonsertti, joita on totuttu viime vuodet pitämään Iitti Golfin Puimalassa, pidetään nyt vuoden 2017 kauneimmaksi kesälavaksi äänestetyllä Saukonkallion tanssilavalla. Verlan tehdasmuseossa esiintyy siis kaksikko M. A. Numminen ja Pedro Hietanen, ja Hiidenvuorella laulaa Jorma Hynninen.

Yhteistyö Nastolan Taideyhdistyksen kanssa saa jatkoa kirkonkylän kylätalossa pidettävän taidenäyttelyn muodossa. Iitin musiikkijuhlat puolestaan aloittaa festivaaliviikon konsertoimalla Nastolan kirkossa 10.6.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *