keskiviikko, huhtikuu 24, 2019
Etusivu > Artikkelit > Kyläkuitu etenee Jaalassa
Artikkelit

Kyläkuitu etenee Jaalassa

Siikavan kylätalo liitettiin valokuituverkkoon helmikuun alussa. Tapahtumaa oli todistamassa reilut 30 kyläläistä, jotka saivat myös tietoiskun valokuituliittymän tarjoamista mahdollisuuksista.

Runkoyhteys Jaalan kirkonkylästä Huhdasjärvelle saakka sekä reitin varrella olevat sivuhaarat on pääasiassa rakennettu. Vittaojantien ja Kiislahdentien osuudet ovat vielä rakentamatta.

Huhdasjärven hankealueen 1. vaiheessa tehty 76 sopimusta, joista 59 on kytkettävissä talven ja kevään aikana.

Kakkosvaiheessa edetään Huhdasjärveltä Vesalaan ja sieltä edelleen Karhuniementien kautta Paljakkaan ja Siikakoskelle.

Kakkosvaiheen osalta liittymäsopimuksia tehdään vielä kaikille alueille, voit varmistaa että kiinteistösi on mukana valokuituverkon rakentamissuunnitelmissa ottamalla itse yhteyttä Kyläkuituun.

Hartolasta Ansalahteen on jo runkoyhteys rakennettu, mutta ei vielä tilaajaverkkoa.

Siikavasta runkoyhteys suuntautuu Rautkoskelle, Uimilaan ja Raajärvelle. Runkoyhteyttä ja tilaajaverkkoa on rakennettu Aurantolantiellä Aurantolan kartanon tienhaaraan saakka. Kevään aikana liittymä on otettavissa käyttöön seitsemällä kiinteistöllä.

Apurahaa säätiöltä

Jaalan kotiseutusäätiö myöntää apurahaa valokuituliittymiin. Laajakaista-apurahaa voi hakea jatkuvasti. Apurahan määrä on 500 euroa/vakituinen asunto ja 500 euroa/taloyhtiö (AsOy:t). Kesäasuntojen laajakaistaliittymiin on haettavissa 150 euron apuraha/liittymä.

Laajakaista-apurahan maksamisen edellytys on liittymämaksun suorittaminen kokonaisuudessaan Osk Kymijoen Kyläkuituun ja maksukuiteista toimitetut tositteet säätiölle.

Laajempi artikkeli aiheesta on luettavissa painetusta lehdestä ja näköislehdestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *