sunnuntai, elokuu 25, 2019
Etusivu > Artikkelit > Miltä kuulostaisi pakkasyö riippumatossa?
Artikkelit

Miltä kuulostaisi pakkasyö riippumatossa?

Verlan kauniin maisemat lumosivat myös talvimiitin osanottajat. Kuva Marko Hämäläisen, joka on Riippumattoretkeilijät Facebook-ryhmän perustaja.

 

Helmikuinen Verlan pakkasyö sulki syliinsä toistakymmentä riippumattoretkeilijää. Puista Riippuvaiset järjesti talvimiitin uittotuvan miljöössä.

”Piti näin kauas tulla että sai nukkua hyvin.” - Katriina Huttunen, Savonlinna

Kalliomaalauskallion viereisessä metsikössä majoittui 14 eri puolilta Suomea tullutta retkeilijää riippumatoissaan. Uittotupaa vuokraavan Repovalkean/Tervarummun valkealalaiset yrittäjät Marika ja Sami Hänninen kävivät kertomassa retkeilijöille maailmanperintökohteen luonnosta ja retkeilymahdollisuuksista.

Tervarumpu yhdessä maailmanperintökohteen kanssa mahdollisti paikan käytön riippumattomiittiin.

Isännöimässä oli mukana myös puumajoitteita maahantuova ja markkinoiva kouvolalainen Tony Tavi. Kouvolassa ja Repovedellä kehitelty matkailukonsepti Tentsile-majoitteilla on Tavin mukaan nyt leviämässä useampaan maahan. Riippumatto on yhden henkilön majoite, mutta puuhun ripustettava Tentsile-teltta mahdollistaa useamman henkilön majoittumisen.

”Harvoin saa riippua Unescon maailmanperintökohteessa” - Niko Riikonen

Katriina Huttunen, Tanja Meronen, Tony Tavi ja Mikko Hovi lähtiäistulilla Verlan uittotuvalla riippumattoyön jälkeen.

- Puissa majoittuminen ja riippumattoilu on viimeisten 4-5 vuoden aikana selvästi kasvanut. Tällä tavalla pääsee luonnon rauhaan ja on vielä enemmän vapautta kuin teltalla, Tony Tavi sanoo.

Riippumattoretkeilijöiden Facebook-ryhmässä on jäseniä yli 3300.

Mutta miksi talvella?

- Riippumatot ovat kehittyneet teknisesti aivan älyttömästi. Materiaaleissa, kiinnityssysteemeissä ja eristekerroksissa on tapahtunut parin vuoden aikana valtavasti. Kun on hyvä talvimakuupussi ja keittovälineet lisäksi mukana, aivan sydäntalvellakin pystyy retkeilemään riippumaton kanssa, Tavi kertoo.

”Ei ollut varmasti viimeinen visiitti Verlaan.” - Jussi Salmi

Tony Tavi kertto myös uudesta stealth camping -ilmiöstä, häiveretkeilystä, jossa ideana on ”kuljetaan kuin aaveet”.

- Retkeilijöitä pystytään viemään upeisiin luontokohteisiin, mutta toimitaan luonto edellä, jälkiä jättämättä, Tavi sanoo.

Täältä voit lukea Marko Hämäläisen jutun riippumatosta majoitteena: http://retkipaikka.fi/vapaa/riippumatto-majoitteena/

LUE LAAJEMPI ARTIKKELI PAINETUSTA LEHDESTÄ MAALISKUUN NUMEROSTA.

Paperilehden ja näköislehden tilaajille verkkolehti -50% kuponkikoodilla "tilaaja2019". Piilota tämä ilmoitus