perjantai, huhtikuu 26, 2019
Etusivu > Artikkelit > Jaalan kirkonkylä osaksi Kuusankosken aluekeskusta
Artikkelit

Jaalan kirkonkylä osaksi Kuusankosken aluekeskusta

Kouvolan kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 12.3.2018 Kouvolan tulevaisuuden palvelumallin, joka sisältää aluekeskussuunnitelman. Sen mukaan Jaalan kirkonkylästä tulee osa Kuusankosken aluekeskusta.

Palvelumallin mukainen toiminta käynnistetään vaiheittain: vuonna 2018 Anjalankosken ja Valkealan suuralueilla ja vuonna 2019 muilla suuralueilla.

Muita suuralueita ovat Elimäen aluekeskus (Elimäen kk:n ja Korian taajama), Kouvolan aluekeskus (keskusta-alue) ja Kuusankosken aluekeskus (Kuusankosken keskusta-alue ja Jaalan kk).

Valtuusto nimeää aluekeskuksiin alueparlamentit, joihin jäsenehdotuksia pyydetään asukkailta, järjestöiltä, yhteisötyön palveluilta, nuorisovaltuustolta, yrittäjäjärjestöiltä ja oppilaitoksilta. Jäsenet (7-11 kpl) valitaan neljän vuoden toimikaudeksi.

Alueparlamentin tehtävänä on alueen, toiminnan ja palvelujen kehittäminen yhdessä alueen asukkaiden, yritysten ja järjestöjen sekä yhteistyössä muiden alueiden kanssa. Alueparlamenteilla on mahdollisuus myös käyttää kaupungin myöntämää kehittämisrahaa ja innovaatiorahaa alueellaan.

Alueparlamentin käytössä on aluekeskuskohtainen kehittämisraha (2€/asukas) pienimuotoiseen kehittämistoimintaan (yhteensä 85 000 asukasta x 2€ = 170 000 €).

Innovaatiorahavaraus aluekeskuksille on yhteensä 830 000 €/vuosi, jota alueparlamenttien pitää hakea ja jota enemmillään myönnetään asukaslukua vastaava suhteellinen osuus/ aluekeskus. Innovaatiorahaa voidaan myöntää myös yhteisesti useammalle aluekeskukselle. Rahoitettavien hankkeiden tai projektien tulee perustua alueelle laadittuun kehittämissuunnitelmaan ja kaupunkistrategian tavoitteisiin. Innovaatiorahan myöntää kaupunginhallituksen jaosto.

Mitä mieltä olet? Tätäkin juttua voit kommentoida alle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *