keskiviikko, huhtikuu 24, 2019
Etusivu > Artikkelit > Tähti-Timon matkassa
Artikkelit

Tähti-Timon matkassa

14. helmikuuta 2018 Jaalan-koulun 5. luokkalaiset hyppäsivät bussiin ja lähtivät kohti Artjärveä.

Timo Loikala oli pitänyt Jaalan koulun viitosille jo viisi mielenkiintoista ja jännittävää avaruuteen liittyvää oppituntia. Timo antoi myös omat ”Tähtitaivas tutuksi”-kirjat, joita viitoset saivat täyttää. Tunneillamme oli myös tietenkin paljon huumoria!

Viimeinkin bussin ikkunasta näkyi itse ”Tähti-Timo”! Timo otti meidät lämpimästi vastaan ja auttoi tavaroiden kantamisessa ylös jyrkkää mäkeä. Ylhäällä näimme Ursan havaintokeskuksen päärakennuksen.

Kävimme heti taloksi. Täytimme vielä hetken vihkojamme ja sen jälkeen Timo esitteli meille paikkoja. Kierroksen jälkeen kuuntelimme musiikkia ja söimme eväitä. Seuraavaksi jaoimme porukkamme kahtia. Tämän jälkeen toinen ryhmä lähti paistamaan makkaraa Jussi Pusan johdolla, kun taas toinen ryhmä lähti katsomaan upeita kaukoputkia.

Ainoa ongelmamme oli, että pilvet peittivät näkyvyyden. Oli silti kunnia nähdä arvokkaita kaukoputkia. Tähtitorneja oli yhteensä kolme, joissa oli jokaisessa yksi upea kaukoputki. Noin puolessavälissä teimme vaihdon, jossa ryhmät vaihtoivat paikkoja.

Lopuksi kokoonnuimme päärakennuksen eteen ja kirjoitimme nimet vieraskirjaan. Timo hyvästeli meidät vihreällä laser -valolla. Paluumatka sujui kuin leikiten elokuvan merkeissä.

Suuret kiitokset vielä ”Tähti-Timolle” toivottavat: Jaalan koulun viidesluokkalaiset sekä opettajat ja ohjaaja! Teksti: Joona Iiskola ja Elias Suikkanen, kuva Joona Iiskola.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *