maanantai, elokuu 26, 2019
Etusivu > Artikkelit > Kyläorkesteri Raakku levyttää
ArtikkelitMusiikki

Kyläorkesteri Raakku levyttää

Huhdasjärvellä toimiva kyläorkesteri Raakku julkaisee ensimmäisen levynsä kesäkuun alussa. Levylle tulee kymmenkunta kappaletta, joista kaksi traditionaalista kansanlaulua ja muut orkesterin omaa tuotantoa.

Raakussa on mukana vakituisesti 11 soittajaa ja laulajaa, parhaimmillaan lavalle saadaan 15 musikanttia. - Nuorimmat eivät olleet äänityksissä mukana, nauhoitukset ovat välillä vähän tylsää puuhaa, Saana Kaskimaa Raakusta kertoo.

Kappaleet on saatu jo purkkiin ja joitakin jälkiäänityksiä vaille valmiita. Äänitykset toteuttivat raakkulaisten muusikkoystävät Imatralta. Levystä otetaan 500 kappaleen painos.

Kyläorkesteri Raakku keikkailee pääasiassa kesäkaudella. - Joulun aikaan ollaan myös liikkeellä. Se tuo vaihtelua, kun syksyllä treenataan kuntoon joulusetti. Keväällä sitten harjoitellaan omia biisejä kesän esityksiä varten, Saana Kaskimaa toteaa.

Viime joulukuussa Raakku esiintyi Joulupolku-tapahtumassa Hartolan kylässä. Kyläorkesteri Raakkua kuullaan Jaalassa mm. kesänavauksessa 9. kesäkuuta Liikasenmäellä.

Paperilehden ja näköislehden tilaajille verkkolehti -50% kuponkikoodilla "tilaaja2019". Piilota tämä ilmoitus