fbpx
Etusivu > Artikkelit > Vuohijärven eteläosassa ei MTBE:tä, uusi vedenjakelupiste Orilammelle ensi viikolla
Artikkelit

Vuohijärven eteläosassa ei MTBE:tä, uusi vedenjakelupiste Orilammelle ensi viikolla

MTBE:n levinneisyysalue ei ole muuttunut viime viikosta (Etelä-Savo, Kaakkois-Suomi) Vesitarkkailu aloitettiin onnettomuusviikonloppuna (8.4. lähtien) ja näytteenottoaluetta on laajennettu havaintojen ja tulosten perusteella. Metyyli-tert-butyylieetterin (MTBE) pitoisuuskehitykseen järvissä vaikuttaa merkittävästi jäiden lähtö ja vesien kevätkierto. Vesinäytteiden ottoa on jatkettu viikolla 18 Kinnin onnettomuusalueen ja Sarkaveden välisistä ojista, puroista ja lammista sekä Sarkavedestä ja Vuohijärvestä. Näytteitä otettiin sekä...
Haluatko lukea tämän jutun? Tee tilaus Verkkolehden lukuoikeus tilaajille.