keskiviikko, huhtikuu 24, 2019
Etusivu > Artikkelit > Jaalassa hautaoikeudet pois 348 haudalta
Artikkelit

Jaalassa hautaoikeudet pois 348 haudalta

Yhteinen kirkkoneuvosto päätti keskiviikkona 23.5. julistetaa Jaalassa 348 hautapaikan hautaoikeudet menetetyksi, koska hautojen hoito on olennaisesti laiminlyöty, eikä hautoja ole kunnostettu kuulutusmenettelyn aikana 11.5.2017 – 13.5.2018.
Haudalla olevat muistomerkit, rakennelmat tai muut esineet siirtyvät seurakunnalle ilman vastiketta, jos hautapaikan haltija ei ole kuuden kuukauden kuluttua hautaoikeuden päättymisestä vienyt niitä pois.

Vuoden kestäneen kuulutusmenettelyn aikana 25 haudan omaiset ovat lupautuneet kunnostamaan ja hoitamaan haudat.
Hoitamattomia hautoja oli uudella hautausmaalla 309 kpl ja vanhalla hautausmaalla 64 kpl.
Seurakuntayhtymän yhteisen kirkkoneuvoston asettama työryhmä tekee syksyllä 2018 esityksen kirkkoneuvostolle siitä miten palautuneiden hautojen kanssa toimitaan sen jälkeen, kun haudoilla olevat mahdolliset muistomerkit siirtyvät seurakunnan omaisuudeksi. Työryhmään kuuluvat ylipuutarhuri Janne Saarinen, museoamanuenssi Kimmo Seppänen sekä yhteisen kirkkoneuvoston jäsenet Tuula Rikala ja Juha Vainio (Jaala).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *