lauantai, 14 joulukuun, 2019
Etusivu > Artikkelit > Kimolasta tuli sotien jälkeen karjalaiskylä – Karjalaiset kesäjuhlat Kouvolassa 15.-17.6.
Artikkelit

Kimolasta tuli sotien jälkeen karjalaiskylä – Karjalaiset kesäjuhlat Kouvolassa 15.-17.6.

Aimo Jälkö on evakon poika ja hänelle tulee Kurkijokelainen-lehti vieläkin. Luovutetun Karjalan kurkijokelaisia asutettiin Loimaalle, mutta kun viisi perhettä osti Vuorilahden kartanon Jaalan Kimolasta, muitakin seurasi perässä. Kaikkiaan 11 kurkijokelaisperhettä jäi Kimolaan ja lisäksi tuli väkeä Raudusta. – Vapaaehtoisilla kaupoilla löytyi monelle uusi koti ja Kimolaa kutsuttiinkin karjalaiskyläksi, Aimo Jälkö sanoo. Hän valmistautuu talkoisiin kesäjuhlille...

Paperilehden ja näköislehden tilaajat voivat lukea myös verkkolehden jutut 1.9.2019 alkaen. Piilota tämä ilmoitus