sunnuntai, elokuu 25, 2019
Etusivu > Artikkelit > Tulevaisuusjaosto aloittaa jaalalaiskaksikon johdossa
Artikkelit

Tulevaisuusjaosto aloittaa jaalalaiskaksikon johdossa

Kouvolan kaupunginhallitus nimesi kokouksessaan 4.6. tulevaisuusjaoston, jonka tehtäviin kuuluu mm. aluetoimikuntien toiminnan valvominen.
Tulevaisuusjaoston puheenjohtajakaksikko tulee Jaalasta: puheenjohtajaksi valittiin Jenny Hasu ja varapuheenjohtajaksi Miia Witting. Molemmat ovat kaupunginhallituksen ja -valtuuston jäseniä. Heidän kirjoituksiaan voi seurata lehdestämme.
Jenny Hasun blogi löytyy täältä http://jaalalainen.fi/?p=1580

Tulevaisuusjaostoon nimettiin (suluissa henkilökohtainen varajäsen): Niina Ristolainen (Verna Sydänmaanlakka SDP), Miia Witting (Ville Kaunisto KOK), Jenny Hasu (Liisa Varjola KESK), Anna Tikka (Erkka Koskinen VIHR), Leo Lindström (Sheikki Laakso PS), Sakari Smeds (Johanna Pyötsiä KD), Mika Byman (Jyrki Taskinen VAS), Jan Andersson (Jouni Suninen S-KS) ja Pulla Peltola (Marja-Terttu Nuorivuori SIT). Jaoston esittelijänä on strategia- ja kehittämisjohtaja Jyrki Harjula.

Kouvolan kaupungin hyväksyttyyn tulevaisuuden palvelumalliin kuuluu viisi aluekeskusta: Anjalankosken aluekeskus (Inkeroisten ja Myllykosken taajama), Elimäen aluekeskus (Elimäen kk:n ja Korian taajama), Kouvolan aluekeskus (keskusta-alue), Kuusankosken aluekeskus (Kuusankosken keskusta-alue ja Jaalan kk) sekä Valkealan aluekeskus (Valkealan kk, Niinistön ja Jokelan taajama). Palvelumallin mukainen toiminta käynnistetään vaiheittain: ensin Anjalankosken ja Valkealan suuralueilla ja ensi vuonna muilla alueilla.

Jokaisella alueella toimii paikallisista asukkaista koostuva 7—11 jäsenen aluetoimikunta, joka päättää itsenäisesti pienten kehityshankkeiden rahoituksesta. Kunnan viranomaiset toimivat aluetoimikunnan tukena. Lisäksi aluetoimikunta voi anoa innovaatiorahaa kaupunginhallitukselta. Aluekeskusten vuosittaiset kehittämisrahat määräytyvät alueen asukasluvun mukaan. Aluetoimikunnat nimeää ja niiden toimintaa valvoo tulevaisuusjaosto.

Kuva: Tulevaisuusjaoston puheenjohtaja Jenny Hasu (oik.) ja varapuheenjohtaja Miia Witting. Arkistokuva.

Paperilehden ja näköislehden tilaajille verkkolehti -50% kuponkikoodilla "tilaaja2019". Piilota tämä ilmoitus