torstai, maaliskuu 21, 2019
Etusivu > Artikkelit > Huippunimiä Jaalan Hartolan festareilla heinäkuun lopulla
ArtikkelitMusiikki

Huippunimiä Jaalan Hartolan festareilla heinäkuun lopulla

Diandra on yksi Suomen valovoimaisimmista naisartisteista. Uutta musiikkia on luvassa lähitulevaisuudessa. Jaalan Hartolan lavalla Diandra esiintyy perjantaina 27.7. konserttigaalassa.

Vuohijärvi Soi - musiikki- ja monitaidefestivaali järjestetään Jaalan Hartolassa 27.-28.7.2018. Festivaali sisältää 7 konserttia, kuvataide- ja valokuvanäyttelyn, yhteisötaidetta, tanssityöpajoja ja lasten oopperan työpajoineen.

Perjantai- illan konserttigaalassa esiintyjinä ovat Diandra, 15- jäseninen Salonkiorkesteri Golden Monrepos, sopraano Emilia Vesalainen-Pellas, viulisti Elisar Riddelin, pianisti Anton Uotila, sellisti Viola Uotila, Jazz Trio Rapsodia ja harmonikkamestari Marco Könönen. Salonkiorkesteria johtaa kapellimestari Esa Heikkilä. Gaalan väliajalla näyttelynsä avaavat valokuvaaja Teemu Tanskanen ja kuvittaja Noora Nevalainen.

Perjantain gaalakonsertissa Golden Monrepos- orkesterin solistina taituroi sopraano Emilia Vesalainen-Pellas. Emilian tulkintoina kuullaan operettisävelmiä.
Salonkiorkesteri Golden Monrepos esiintyy Vuohijärvi Soi tapahtumassa 15- henkisenä orkesterina, jota johtaa kapellimestari Esa Heikkilä.

Lauantaina ohjelmaa päivästä iltaan

Lauantain ohjelman aloittaa Teatro Productionin esittämä koko perheen ooppera Adalmiinan Helmi, jonka jälkeen lapsille on tarjolla kruunutyöpaja ja prinsessa Adalminan tanssiaiset. Jazzia ja lattareita taituroi Marco Könönen orkestereineen, solistinaan mm. Erkki Lehtola. Tango Nuevon hurmaa tarjoilee Nuevo Quinteto Otra Vez solistinaan argentiinalaisen tangon huippunimi Martin Alvarado, Selloyhtye ConCellos saapuu lavalle solistinaan trubaduuri Eetu Kauppila.

 

Argentiinalaisen tangotähti Martin Alvaradon lauluääntä on kuvattu “21. vuosisadan tangon ääneksi” ja hän on yksi kuuluisimmista tämän ajan tangoäänistä.

Päätöskonsertissa myös ryhmätansseja

Tapahtuma huipentuu lauantai- illan päätöskonserttiin, jossa mukana festaribändi, solisteja ja Kipuna Kollektiivin tanssijat. Yhteisötaidetta yleisölle järjestää mm. taiteilija Markku Palmumaa ja kaikille yhteisiä ryhmätansseja Suomesta ja Skotlannista tanssitaan soolojen lomaan.

Tapahtuman järjestää Jaalan Musiikki- ja Monitaideyhdistys ry ja sitä tukevat Jaalan kotiseutusäätiö ja Kymin 100-vuotissäätiö.

Viola Uotilan käsissä taipuvat monet kanteleet, kelttiharppu ja sello. Violan ohjauksella tanssitaan -yleisön pyynnöstä- myös skotlantilaisia Ceilidh- tansseja Vuohijärvi tanssii ja soi - päätöskonsertissa 28.7.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *