keskiviikko, huhtikuu 24, 2019
Etusivu > Artikkelit > Siikakosken huvila houkutti Salmelan toiminnanjohtajan asumaan Jaalaan
Artikkelit

Siikakosken huvila houkutti Salmelan toiminnanjohtajan asumaan Jaalaan

Taidekeskus Salmelan toiminnanjohtaja, konsuli Tuomas Hoikkala mieltyi jo pikkupoikana Jaalan Siikakosken maisemiin ja ränsistymässä olevaan huvilaan. Hoikkalan luomassa Salmelassa Mäntyharjulla on meneillään jo 29. näyttelykesä. Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo on toiminut Hoikkalan ostamassa entisessä kirkkorakennuksessa muutaman vuoden.

- Jaalassa kesäasukkaana olen ollut vuodesta 1987 lähtien kun Huvila Herrala hankittiin, virallisesti kotipaikkana Jaala on ollut vuodesta 1995. Se mitä etsit etsii myös sinua, Hoikkala toteaa.

Lue Tuomas Hoikkalan haastattelu Jaalalaisen printtilehdestä heinäkuun numerosta.

 

Helsinkiläisellä kuvanveistäjä Enni Kömmistöllä (vas.) on perhetaustaa Vuolenkoskella. Kömmistö tekee eläinaiheisia puuveistoksia, joissa hän käsittelee unien ja unelmien maailmaa.

Salmelan kesän 2018 uutuuksiin kuuluvat Lottapatsas, urheilijamuotokuvat ja puistonäyttämön laajennus 1100 asiakkaalle katettuine katsomoineen.
Taidekeskus Salmela on yksi Suomen suurimpia kesäajan taidenäyttelyitä. Salmelassa esitellään vuosittain teoskokoelmia suomalaisen nykytaiteen konkareilta sekä nuorilta lupauksilta. Näyttelyalue koostuu Salmelan päärakennuksesta sekä Domanderin näyttelyalueesta, johon kuuluvat Apteekki- ja Postitalo, Palvelijan asunto sekä piharakennukset, joissa sijaitsee myös Nina Terno -museo. Teoksia on esillä myös ravintola Kesäheinässä, huvimaja Höijerissä sekä maisema- ja veistospuistossa. Näyttelyt ovat avoinna tänä kesänä 9.6.-12.8.2018.

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalossa on tänä kesänä näyttely Järviemme veijarit sekä luontomaalausten mestarin Seppo Polameren muistonäyttely 2.6.-28.8.2018.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *