tiistai, heinäkuu 23, 2019
Etusivu > Artikkelit > Kanavan rahoitus varmistui, liikenneviraston tiedotustilaisuus heinäkuun lopussa
Artikkelit

Kanavan rahoitus varmistui, liikenneviraston tiedotustilaisuus heinäkuun lopussa

Kimolan kanavahanke alkaa. Eduskunnan nuijankopautus lisätalousarvion hyväksymisen merkiksi keskiviikkona 27.6. sinetöi asian. Puuston poisto kanava-alueelta on jo käynnissä ja heinäkuun alkupuolella aloitetaan rakentamisen valmistelevat työt. Varsinaiset rakennustyöt alkavat heinäkuun aikana. Kanava valmistuu vuoden 2019 loppuun mennessä.

Kimolan kanavahankkeessa Konniveden ja Iitin Pyhäjärven välinen Kimolan uittokanava muutetaan veneilykäyttöön. Hankkeessa ruopataan ja levennetään nykyinen kanava ja tehdään siihen veneliikenteen vaatimat eroosiosuojaukset. Nykyinen nippunosturi puretaan ja paikalle rakennetaan venesulku, jonka sulutuskorkeus on noin 12 metriä. Kanavan ylittävät Kimolan silta ja Taipaleen yksityistiesilta uusitaan.

Urakkasopimukset voidaan solmia heinäkuun alussa. Hanke toteutetaan kolmessa eri urakassa: Kreate Oy toteuttaa hankkeen sulku- ja väyläurakat sekä Destia Oy rakentaa hankkeen sillat. Hankkeen kustannusarvio on 20,8 milj. euroa, josta valtion rahoitusosuus on 2/3 ja alueen kuntien 1/3. Valmistuttuaan kanava jää Kouvolan kaupungin omistukseen.

Liikennevirasto järjestää heinäkuun lopussa infotilaisuuden hankkeen etenemisestä, tilaisuuden tarkka ajankohta ilmoitetaan erikseen.

Huipputarjous NYT 25.7.2019 mennessä tehdyt tilaukset: paperilehden ja näköislehden tilaajille verkkolehti -75% kuponkikoodilla "tilaaja2507" ja muille 1 kk 2 eurolla kuponkikoodilla "tutustun". TOIMI HETI! Piilota tämä ilmoitus