sunnuntai, elokuu 25, 2019
Etusivu > Artikkelit > Jaalan kesä täydessä vauhdissa – väki liikkui Verlassa, Paljakassa ja Huhdasjärvellä 7.7. Superviikonloppu vasta tulossa.
Artikkelit

Jaalan kesä täydessä vauhdissa – väki liikkui Verlassa, Paljakassa ja Huhdasjärvellä 7.7. Superviikonloppu vasta tulossa.

Jaalan kesä pääsi kunnolla vauhtiin heinäkuun toisena viikonloppuna. Lämmin mutta ajoittain vettä tihmova sää kuitenkin suosi tapahtumia.

Varsinainen Jaalan superviikonloppu on tulossa 27.-29.7. jolloin runo- ja musiikkitapahtumia sekä taidetta on tarjolla Hartolassa Vuohijärvi soi -festivaalin ja Huhdasjärven Kulttuurikuu Peckon merkeissä. Samaan viikonloppuun osuu vielä vetouistelukisat Pyhäjärvellä ja avoimet ovet Huhdasjärven museokankaalla.

Verla lauloi – Ari Klem säesti

Verlassa Patruunan puisto täyttyi laulajista, kun Verla laulaa ja soi -tapahtuma soljui Ari Klemin johdolla iltapäivällä. Sävelet kaikuivat välillä Makasiinikahvilan terassille, jossa hyräiltiin myös kappaleita.

Kyläyhdistyksen puheenjohta Eino Häkkänen kaatoi reilusti Puulaveden muikkuja rantakalaan.

Paljakassa rantakalaa ja kansanlaulukirkko

Paljakan kylätalo Palkon miljöön täytti herkullinen rantakalan tuoksu kello 17 aikaan. Piha täyttyi autoista ja pian rantakalaa jonotettiin eteisestä ulos asti ulottuvassa jonossa. Pari ämpärillistä muikkuja, perunaa, suolaa, pippuria ja voita. Siinä resepti, jonka mukaan Eila Ylätalo taikoi maut esiin. Muikut tulivat tällä kertaa Puulavedeltä.

Jaalan kirkkokuoro ja Jaalan pelimannit löysivät treenituokiolle mukavan paikan Palko-talon pihapuun katveesta. Samalla sävelet loivat kesäistä tunnelmaa rantakalan nauttijoille.

Rantakalan ja kahvittelu jälkeen ohjelmassa oli tänä vuonna kansanlaulukirkko. Jaalan pappi Minna Tanska oli edellisvuonna esittänyt kysymyksen kyläyhdistykselle, josko tapahtumien yhdistäminen olisi mahdollista. Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Eino Häkkänen ei nähnyt sille estettä ja niinpä perinteinen rantakalatapahtuma sai uuden ulottuvuuden. Kansanlaulukirkon musiikkipuolesta vastasivat Jaalan pelimannit sekä Jaalan kirkkokuoro.

Saija (vas.), Leena, Lenni, Anna ja Jarkko Kaukio tulivat rantakalailtaan Hevossaaresta Vuohijärven rannalta. Vakituisesti asutaan kanta-Kouvolassa.

Avantgardea ja punkia Huhdasjärvellä

Performanssia, taidenäyttelyjä, äänitaidetta ja avantgarde-runoja, ympäristötaidepolku sekä lopuksi vielä Grusenka-bändin punk-konsertti oli Kulttuurikuu Peckon ohjelmassa lauantaina Huhdasjärven kylätalolla. Pecko avattiin kesäkuun viimeisenä päivänä ja tapahtumia on heinäkuun lopulle saakka.

Lue tapahtumista laajempi juttu heinäkuun printtilehdestä tai näköislehdestä. Tilaa lehti tästä http://jaalalainen.fi/?page_id=1001

Huhdasjärvellä seurattiin mm. avantgarde-runoutta.

Nina Petelius-Lehto Peckon suojelijana

Näyttelijä-ohjaaja Nina Petelius-Lehto (vas), kaupungin tervehdyksen avajaisiin 30.6. tuonut ikäihmisten lautakunnan puheenjohtaja Verna Sydänmaanlakka ja Kulttuurikuun tiedottaja Noora Siivonen tarkastelemassa Kulttuurikuu Peckon runsasta ohjelmaa.
Kulttuurikuu Peckon idean äiti, kuvataiteilija Mervi Erkkilä avajaistunnelmissa 30.6.

Paperilehden ja näköislehden tilaajille verkkolehti -50% kuponkikoodilla "tilaaja2019". Piilota tämä ilmoitus