keskiviikko, huhtikuu 24, 2019
Etusivu > Artikkelit > Vuoden kesäjaalaisella oli edustustehtävä kirkkopyhässä
Artikkelit

Vuoden kesäjaalaisella oli edustustehtävä kirkkopyhässä

Kuva: Kaarle Viikate odottaa tekstinlukuvuoroaan ja Mira Kunnasluoto laulaa kanttori Henna Niemisen säestämänä.

Vuoden kesäjaalalaiseksi 9.6. kastettu Kaarle Viikate esiintyi ensimmäisessä "virallisessa" edustustehtävässään kesävieraiden kirkkopyhässä Jaalan kirkossa 15.7. Perinteiseen tapaan kesäjaalalaiseksi kastetun tehtäviin kuuluu päivän tekstin lukeminen Raamatusta. Kirkolliset teemat eivät ole metallimusiikkimiehelle suinkaan vieraita ja niinpä Kaarle Viikatteelta tehtävä sujui luontevasti. Mukana tsemppaamassa oli Kymi-poika.

Kirkkovuosikalenterin mukaan vietettiin kirkastussunnuntaita ja Viikatteelle lankesi luettavaksi kaksi raamatunkohtaa. Ensimmäinen oli 2. Mooseksen kirjan luvusta 34., jossa sanotaan mm: "Kun Mooses laskeutui Siinainvuorelta molemmat liitontaulut käsissään, hänen kasvonsa säteilivät, koska hän oli puhunut Herran kanssa."

Tekstien lukemisen välillä Mira Kunnasluoto lauloi. Kunnasluoto on v. 2000 tangokuningatar, joka on vaihtanut musiikkilajinsa gospeliin. Uusimman levynsä hän julkaisi viime vuonna.

Toinen kesäjaalaisen luettavaksi tullut Raamatun kohta oli Luukkaan evankeliumin 9. luvusta, jossa todetaan mm: "Noin viikon kuluttua siitä, kun Jeesus oli tämän puhunut, hän otti mukaansa Pietarin, Johanneksen ja Jaakobin ja nousi vuorelle rukoilemaan. Hänen rukoillessaan hänen kasvonsa muuttuivat ja hänen vaatteensa sädehtivät kirkkaan valkoisina. Samassa siinä oli kaksi miestä, Mooses ja Elia, keskustelemassa hänen kanssaan. He ilmestyivät taivaallisessa kirkkaudessa ja puhuivat Jeesuksen poislähdöstä, joka oli toteutuva Jerusalemissa."

Kesävieraiden kirkkopyhä houkutteli Jaalan kirkkoon keskimääräistä sunnuntaita enemmän kävijöitä, noin sata.

Kaarle Viikate ja Mira Kunnasluoto jäivät messun jälkeen kirkkokahveille seurustelemaan kirkkovieraiden kanssa. Seurakuntasali täyttyi kehvittelijoista ja osa siirtyi pihan puolelle upean kesähelteen houkuttelemina.
Viikate-yhtyeen fanittajat jaalalaiset Anssi ja Johanna Lilja jututtivat Kaarle Viikatetta kirkkokahveilla. Pariskunta harrastaa musiikkia itsekin, Johanna laulaa kirkkokuorossa ja Anssin soittopeli on haitari. - On ollut pitkä tauko Viikatteen musiikin kuuntelussa ja nyt kun kuunteli sitä uudelleen, sanoituksista löytyi ihan uusia merkityksiä, Anssi Lilja totesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *