keskiviikko, huhtikuu 24, 2019
Etusivu > Artikkelit > Jennyn raportti SuomiAreenalta: Kouvolan tie kohti tulevaa?
ArtikkelitBlogitPolitiikkaa ja puutarhanhoitoa

Jennyn raportti SuomiAreenalta: Kouvolan tie kohti tulevaa?

Kuva: Timo Aro puhumassa.

Iloinen pyöräilijä huikkasi ohi ajaessaan - ”Hei, Tykkimäkihän on Kouvolassa” - kun punapaitaiset kouvolalaiset kävelivät iltakahdeksan maissa Porin katuja pitkin. Yksittäinen kommentti vahvistaa aiemmin päivällä aluetutkija, VTT Timo Aron viestiä: Kouvolan on luotettava omiin vahvuuksiinsa.

Metropoleista maakuntakaupunkeihin” tiistain keskustelutilaisuus oli vertaansa vailla. Timo Aro esitteli kymmenen pointtia, mitkä voisivat olla Kouvolan tie kohti tulevaa. Keskeinen viesti oli, Kouvolan on omin voimin löydettävä tie kohti tulevaa. Aro esitteli asiantuntevasti ja konkreettisen esimerkein rakennemuutoksen vaikutuksia mielipiteeseen ja yleiseen tunnelmaan. Ja ennen kaikkea sitä, miten on aika mennä tästä eteenpäin. Jaammeko yhteisen näkemyksen kaupungin nykytilasta? Onko meillä tulevaisuusvisiota? Minkälainen on Kouvolan DNA?

Keskustelu tämän aiheen ympärillä jatkuu varmasti vilkkaana. Vilkasti oli keskustelu myös muilla areenoilla. Tämän vuoden SuomiAreenan teemana on turvallisuus, vastuullisuus ja suvaitsevaisuus. Kouvola on yksi suurimmista varuskuntakaupungeista ja tämän pitäisi näkyä myös entistä enemmän. Puolustusvoimat on isosti esillä Porissa. Kalustonäyttelyt kiertävät joen rantaa ja puolustusvoimien henkilökuntaa näkyy vähän siellä ja täällä. Miten puolustusvoimista voitaisiin jutella enemmän Suomen varuskuntakaupungissa numero 1?

Keskiviikkona on luvassa todella mielenkiintoinen keskustelutilaisuus: Moderni silkkitie. Ja jos jostain, niin siitä on Kouvolan syytä olla ylpeä.

Helteisin terveisin,

Jenny

Tiistain Porin Parhaat.

KOUVOLA-PAIDAT. Ihmiset spontaanisti pysähtyvät kadulle juttelemaan, mitä Kouvola tuo heille mieleen.

ARVOPUHEET. Juha Sipilän pitämä arvopuhe pisti miettimään, millä askeleilla mennään eteenpäin.

MAAKUNTALAULUT. Kuntaliiton järjestämä maakuntalaulutilaisuus veti tuvan täyteen väkeä. Ihokarvat nousevat aina pystyyn, kun päästään laulamaan Kymenlaakson laulua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *