tiistai, heinäkuu 23, 2019
Etusivu > Artikkelit > Jennyn keskiviikkoterveiset: Kouvolan kautta Kiinaan kiinnosti
ArtikkelitBlogitPolitiikkaa ja puutarhanhoitoa

Jennyn keskiviikkoterveiset: Kouvolan kautta Kiinaan kiinnosti

Keskiviikko ei tehnyt Porissa poikkeusta, helle ja kiinnostavat keskustelut jatkuivat. Paljon mielenkiintoa herättänyt tapahtuma: Kouvolan kautta Kiinaan- Logistiikan ja teollisuuden väylät veti tuvan täyteen. Ministeri Anne Berner esitteli, mitä kaikkea on mahdollista rautatielogistiikan puolella, oli sitten kysymys koulutuksesta, kuljetuksesta tai yrittämisestä. Berner kannusti myös ottamaan askeleita eteenpäin. Rautatie- ja maaterminaalin kehittäminen on pitkäjänteistä työtä yhdessä useiden toimijoiden kautta. Nyt Kiinaan lähtee juna viikossa ja Venäjälle jopa useita junia päivässä. Tämän päälle tulee vielä henkilöliikenne.

Kouvolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Harri Helminen uppoutuneena keskusteluun liikenneministeri Anne Bernerin kanssa.

Yksi viikon parhaista ”paneeleista” on Suomen Kuvalehden järjestämä Megavisa: Hallitus vastaan oppositio. Leikkimielisesti kisaillaan kahdessa joukkueessa, arvaillen ja pitäen pieniä puheita. Tässä visailussa mitataan poliitikkojen taitoa nauraa itselleen. Sinisten Simon Eloa pyydettiin pitämään puhe Petteri Orpona, tilaisuudessa missä Kaj Turunen on loikannut puolueesta toiseen. Vihreiden Ville Niinistö ei päässyt sen helpommalla. Hänen puheensa käsitteli Loviisan uutta ydinvoimalaa. Kieli poskella pidetty leikkimielinen kilpailu osoittaa, että vaikka ajoittain asiat riitelevät niin liian vakavaksi ei kannata heittäytyä.

Ison hatunnoston ansaitsevat kyllä kaikki he, jotka ovat kansalaistorilla koko viikon töissä. Kansalaistorilla erilaiset kansalaisjärjestöt ja yhdistykset esittäytyvät. Torin lämpötila vilkutteli eilen +35 astetta, teltan sisällä on siis varmasti kuumat tunnelmat.

Jenny tapasi Porissa myös Valkealasta kotoisin olevan Ismo Partasen, joka nykyisin on Lääkäripalveluyritykset ry:n toiminnanjohtaja. LPY:llä on noin 60 jäsenyritystä. Jäsenistö muodostuu yksityisistä lääkäri-, hammaslääkäri-, sairaala- sekä laboratorio- ja kuvantamispalvelutoimintaa harjoittavista yrityksistä. LPY on Suomen Yrittäjien toimialajärjestö.

KESKIVIIKON PORIN PARHAAT

- Logistiikkakeskustelu.

- Eesti 100. Ihana naapurimme täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Eestillä on Porissa on piste, missä esitellään historiaa ja nykypäivää. Etenkin kirjallisuus on hyvin Eestin pisteellä esillä.

- Poliittisten laulujen ilta. Viikon ”the tapahtuma” on poliittisten laulujen ilta. Kun lavalla aletaan laulamaan sote-uudistuksesta ja maakuntahallinnosta, ei siinä muuta voi kun jammailla mukana

Huipputarjous NYT 25.7.2019 mennessä tehdyt tilaukset: paperilehden ja näköislehden tilaajille verkkolehti -75% kuponkikoodilla "tilaaja2507" ja muille 1 kk 2 eurolla kuponkikoodilla "tutustun". TOIMI HETI! Piilota tämä ilmoitus