tiistai, kesäkuu 25, 2019
Etusivu > Artikkelit > Kesävieras Riina Huuhtanen nautti Verla-päivästä
Artikkelit

Kesävieras Riina Huuhtanen nautti Verla-päivästä

Helsinkiläinen tanssija ja koreografi Riina Huuhtanen seurasi Verla-päivän ohjelmaa 18. heinäkuuta jo ties kuinka monennen kerran.

- Tuttavien luona on tullut käytyä mökkeilemässä, taitaa olla jo 15 vuotta. Monesti muutaman päivän loma osuu juuri Verla-päivän aikoihin. Tehdasmuseokierroskin on tullut tehtyä, Riina kertoo.

Mökki sijaitsee Nisuksessa Jukajärven rannalla. Irtiottoa Helsingistä oltiin viettämässä usean hengen porukalla, joka on Riinan mukaan vuosien varrella hitsautunut yhteen. Lapsiakin oli matkassa eri ikäisiä, kuusivuotiaasta neljätoistakesäiseen.

- Mökillä syödään hyvin, uidaan ja ravistellaan kaupungin stressi pois, Riina sanoo.

Riina Huuhtasen lapset Aatos 8 v. ja Saimi 6 v. viihtyivät Verlan rannassa äidin seuratessa Kyläorkesteri Raakun esitystä.
Käyrälammella tukikohtaansa pitävä Tony Tavin Supstation tarjosi sup-lautakokeiluja Verla-päivässä. Mukana myös lapset Aava ja Anton, jotka ovat jo innokkaita lautailijoita. - Teemme ohjattuja sup-lautasessioita vaikka mökille, kun sopiva porukka saadaan kasaan, minimissään viisi. Sup-lautoja voi myös vuokrata ja noutaa mukaan Kouvolasta Nirvana-Papulaarin myymälästä, Tavi Kertoo. Ilmalla täytettävä sup-lauta kulkee rinkan kokoisena pakettina. Verlassa sup-lautoja voi vuokrata Verlan mökkien vuokrausta hoitavan Tervarummun kautta. Jaalassa sup-lautoja saa vuokralle myös Hartolan Puoti&Baarista.
Verla-päivänä nähtiin myös työnäytöksiä. Tässä Torkel Designin yrittäjä Toni Saikkonen sorvaa.
Verlan opas Jussi Lemminkäinen paljastaa Makasiinin umpeen muuratun aukon salaisuuden… Mutta eipä paljasteta sitä tässä. Jussi Lemminkäinen on jäänyt eläkkeelle oltuaan oppaana 31 vuotta, mutta on vielä autellut tarvittaessa. Hän laskeskelee vetäneensä noin 6500 opastuskierrosta tehdasmuseolla.

Paperilehden ja näköislehden tilaajat saavat verkkolehden puoleen hintaan koodilla tilaaja2019. Piilota tämä ilmoitus