tiistai, heinäkuu 23, 2019
Etusivu > Artikkelit > Torstaiterveiset Porista
ArtikkelitBlogitPolitiikkaa ja puutarhanhoitoa

Torstaiterveiset Porista

Pori tuntuu juhlivan koko heinäkuun. SuomiAreenan kanssa samaan aikaan kaupungissa järjestetään Asuntomessut ja Pori Jazz tapahtumat. Vuoden kuluttua kesällä Asuntomessut pidetään Kouvolassa, Korian pioneeripuiston alueella. Kouvolan osasto on kaunis, puusta tehty messuosasto. Paikanpäälle pääsee nauttimaan Kouvolalaisia tuotteita ja viilentymään osaston sisään. Kuumilla keleillä se on kyllä melkoinen etu. Porin ”Visit Kouvola”- osasto täyttää paikkansa.

Vilkas paneelipäivä jatkui myös torstain puolella. ”Hyvä, paha lobbari”- keskustelun olin merkannut kalenteriin jo hyvissä ajoin. Mitä lobbaus on? Kuka sitä tekee ja missä sitä tehdään? Vaikuttamistyötä, eli lobbausta, tekevät yritykset, yhteisöt ja yksilöt. Pelikentillä toimivat myös erilaiset vaikuttajaviestintä toimistot, jotka tarjoavat erilaista asiantuntemusta: miten, missä ja milloin kannattaa lobata. Lobbauksen lähtökohta tulee olla avoimuus. Myös kuntapuolella on lobbausta, vaikka se useimmiten mielletään kuuluvaksi osaksi valtakunnan politiikkaan. Onko lobbaus sitten sitä, että lähetetään vaikka järjestön esite kotiin? On se. Onko lobbausta, jos järjestö lähestyy, vaikka ympäristökysymyksissä puhelimitse? On se. Tärkeää on tunnistaa ja tunnustaa, että lobbausta on.

 

Kouvolan asuntomessujen projektipäällikkö Sanna Kauppi ja Jenny Hasu.

Stadi vs. Lande -paneeli pani nauruhermot töihin. Kieli poskella kisailtiin täpötäyden katsomon edessä. Teemana tässä kisassa oli yrittäjyys. Osallistujilta tiedusteltiin kaikenlaista aina yrittäjien määrästä Suomen vanhimpaan yritykseen ja yrittäjien tulevaisuuden uskosta. Vaikka kisa leikkimielinen onkin, lopputulokseen olin enemmän kuin tyytyväinen. Lande voitti!

Torstain Porin parhaat

ASUNTOMESSUJEN LÄHTÖPORTTI. Messuilta lähdettäessä jokainen messuvieras kävelee ”Tervetuloa Kouvolaan 2019”-portin alta.

KASLINK. Pori Jazzeille tulevat voivat herkutella Kaslink Aito tuotteilla Kirjurinluodolla olevalla ruokakadulla.

ILMAINEN JOUKKOLIIKENNE. Tapahtumaviikkojen aikana Porissa on kaikilla ilmainen joukkoliikenne.

Huipputarjous NYT 25.7.2019 mennessä tehdyt tilaukset: paperilehden ja näköislehden tilaajille verkkolehti -75% kuponkikoodilla "tilaaja2507" ja muille 1 kk 2 eurolla kuponkikoodilla "tutustun". TOIMI HETI! Piilota tämä ilmoitus