tiistai, heinäkuu 23, 2019
Etusivu > Artikkelit > Se oli komia konsertti! Käsitys kansanmusiikista uusiksi.
ArtikkelitMusiikki

Se oli komia konsertti! Käsitys kansanmusiikista uusiksi.

Näppärikurssilaiset osoittivat Huhdasjärvellä, että on aika ravistella omaa käsitystä kansanmusiikista. Mestaripelimanni Mauno Järvelän (kuvassa vasemmalla) johdolla kajahti sellainen konsertti, että into tarttui yleisöönkin.

Mielikuva siitä samasta polkan ja sottiisin vingutuksesta, jota on kuultu viimeiset sata vuotta, sai todella kyytiä, kun esityksestä löytyi jamaikalaisrytmejä, räppiä ja bluesiakin.

Toki sitä polskaa ja sottiisiakin mukaan mahtui, mutta millä innolla ja riemulla! Arkistoihin hautautunut, vuonna 1888 Emil Sivorin kansansävelmäkeräyksen yhteydessä löytynyt Polska Jaalastakin sai esityksensä nuorten soittajien konsertissa.

Kansanmusiikin omaleimaista ilosanomaa Jaalassa on vuodesta 2015 lähtien julistanut Kyläorkesteri Raakku, jonka levynjulkistamiskonsertti kuultiin näppärikurssilaisten esiintymisen jälkeen. Silloin kylätalon sali alkoi käydä jo ahtaaksi.

Lue laajempi juttu printtilehdestämme elokuussa. Lehden voit tilata tästä.

Huipputarjous NYT 25.7.2019 mennessä tehdyt tilaukset: paperilehden ja näköislehden tilaajille verkkolehti -75% kuponkikoodilla "tilaaja2507" ja muille 1 kk 2 eurolla kuponkikoodilla "tutustun". TOIMI HETI! Piilota tämä ilmoitus