torstai, maaliskuu 21, 2019
Ajatuksia hellan ääreltäArtikkelitBlogit

Villiyrteistä

Villiyrttien ja -vihannesten keruukausi starttasi tänä vuonna vauhdilla ja paikoin yllättävän aikaisin. Esimerkiksi kuusenkerkkää oli tarjolla Kimolan alueella vain reilun viikon ajan. Harvinaista sinänsä, aikaisempina vuosina tuoreesta kuusenkerkästä on saatu nauttia useiden viikkojen ajan.

Itselleni villiyrtit astuivat kuvioihin asuessani Lapissa. Rovaniemen Sky Hotel Ounasvaaralla työskennellessäni opin paljon villiyrttien käytöstä ja keruusta. Sky Hotel Ounasvaaralla käytimme myös paljon oman puutarhan yrttejä ja paikallisen oppilaitoksen kanssa yhteistyössä kasvatettuja kasviksia.

Tänä vuonna oma pelikenttäni villiyrttien kanssa on laajentunut entisestään. Nyt kaapissa odottelee käyttöä mm. fermentoidut takiaisenjuuret, grillatut & pikkelöidyt raa’at lehtikuusenkävyt, grillatut & pikkelöidyt kurtturuusun terälehdet ja monet muut.

Fermentointi (hapattaminen) on yksi parhaita tapoja säilöä, mutta myös erinomainen tapa saada uusia ja syvempiä makuja esille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *