torstai, maaliskuu 21, 2019
Etusivu > Artikkelit > Yksityistielaki muuttuu: Ei avustusta ilman tiekuntaa ja rekisteröimistä
Artikkelit

Yksityistielaki muuttuu: Ei avustusta ilman tiekuntaa ja rekisteröimistä

Yksityistielainsäädäntö muuttuu vuoden 2019 alussa. Kouvolan tekninen lautakunta käsittelee 28. elokuuta kokouksessaan lainsäädännön muutoksia ja niiden vaikutuksia tiekuntien avustuksiin.

– Lähtökohtaisesti yksityistiet hoitavat kunnossapitonsa itse. Kunta voi lain mukaan kuitenkin päättää, että kunta pitää kustannuksellaan kunnossa tiettyjä yksityistieosuuksia tieosakkaiden puolesta, kaupungininsinööri Anne Ahtiainen kertoo.

Sekä kunnossapito- että perusparannusavustusten myöntämisen perusteet muuttuvat vuoden vaihteessa, kun yksityistielainsäädäntö muuttuu.

– Avustusten saamisen ehtona on 1.1.2019 alkaen muun muassa se, että avustusta hakevalla yksityistiellä on tiekunta, johon on valittu tarvittavat jäsenet. Lisäksi avustusten saaminen edellyttää, että tie ja tiekunnan tiedot on lain vaatimalla tavalla viety sekä Maanmittauslaitoksen ylläpitämään yksityistierekisteriin että Liikenneviraston Digi-road-tietojärjestelmään, Ahtiainen kertoo.

Jos vuonna 2019 tukea kunnossapitoonsa haluavalla yksityistiellä ei ole tiekuntaa, se on ripeästi perustettava. Asiassa tulisi olla pikaisesti yhteydessä joko Maanmittauslaitokseen tai kaupungin tielautakuntaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *