torstai, maaliskuu 21, 2019
Etusivu > Artikkelit > Hartolan vetovoima toimi taas
Artikkelit

Hartolan vetovoima toimi taas

Paikallishistoria kiinnostaa. Hartolan PVY:n talossa historiaa on elävöitetty jo 12 kesänä. Tällä kertaa vuorossa oli Mäkelän taistelu Vesalassa 1918.

Sadan vuoden takaisista taisteluista ei paljon koulussa puhuttu. Aihe on ollut arka ja on sitä osittain vieläkin. Mäkelän kylässä asukkaat pysyttelivät erossa taistelusta ja antoivat muualta tulleiden mitellä voimiaan.

Metsästäjäporukka Mäkelän taistelun äärellä.

Kuusi esitystä veti katsojia yli 400 maksaneen verran. Satapaikkainen katsomo oli siis liki täynnä joka kerran. Vuokko Tuomen kirjoittama ja kyläläisten esittämä Huhtikuun sumuinen päivä 1918 sisälsi paikallishistorian lisäksi huumoria mutta myös vakavaa pohdittavaa.

Valkoisten käskynjaolla vas. Ilkka Tokkola, Timo Laitala ja Aimo Jälkö.

Vaikka tämän kaltaisilla kylänäytelmillä ei saavutettaisikaan korkeita taiteellisia tavoitteita, suosio osoittaa, että niillä on paikkansa. Näytelmäharrastus tarjoaa yhteisöllistä toimintaa ja kun kyseessä on vielä vahvasti paikallisiin tapahtumiin liittyvä kertomus, se tarjoaa viihteen lisäksi asia- ja perinnetietoa sekä paikallisille että vapaa-ajan asukkaille.

Käsikirjoittaja ja ohjaaja Vuokko Tuomi (oikealla alhaalla) näyttelijäkaartinsa kanssa.

Nähtäväksi jää, vieläkö Vuokko Tuomen kynästä tulee uusia aiheita. Hartolan talon teatteriesityksiä varmasti monet kuitenkin kaipaavat.

Lopuksi laulettiin yhteislauluna "Kotimaani ompi Suomi". Katso viedo alta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *