sunnuntai, elokuu 25, 2019
Etusivu > Artikkelit > Loppuuko Kimolan kauppa? Kauppias: tuntuu ajojahdilta
Artikkelit

Loppuuko Kimolan kauppa? Kauppias: tuntuu ajojahdilta

Kouvolan rakennus- ja ympäristölautakunta päätti keskiviikkona 5.9.2018 Kimolan kauppaa koskevasta, elintarvikkeiden myyntiin liittyvästä asiasta.

Päätöksen mukaan rakennus- ja ympäristölautakunta ensinnäkin kieltää toimijaa myymästä tai pitämästä kaupan helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Toiseksi rakennus- ja ympäristölautakunta määrää toimijan poistamaan viimeisen käyttöpäivän ylittäneet elintarvikkeet päivittäin elintarvikehuoneistosta käsittäen myymälän tilat ja takatilat sekä takatilan kylmiöt.

Helposti pilaantuvalla elintarvikkeella tarkoitetaan elintarviketta, joka koostumuksensa, rakenteensa, käsittelynsä tai muiden ominaisuuksiensa vuoksi tarjoaa mikrobeille hyvät lisääntymismahdollisuudet ja joka on siksi säilytettävä joko alhaisessa tai korkeassa lämpötilassa. Tyypillisiä helposti pilaantuvia elin tarvikkeita ovat kylmässä säilytettävät einesruoat, liha-, kana-, ja kalatuotteet, maitotaloustuotteet sekä pakasteet.

Velvoitteiden tehosteeksi päätettiin myös uhkasakko. Esityslistan mukaan myymälän valvontahistoria osoittaa, että lähes jokaisella tarkastuskerralla on tavattu vanhentuneita elintarvikkeita.

Kauppias Mauri Paavolainen sanoo, että kysymys on muutamista tuotteista, joissa päiväys on vanhentunut. Hänen mielestään tällaista sattuu helposti muissakin kaupoissa, eikä silti myynnissä ole pilaantuneita tuotteita. Kauppias kokee tilanteen pikemminkin ajojahdiksi. Enempää hän ei halua asiaa tai kaupan tulevaisuutta kommentoida.

One thought on “Loppuuko Kimolan kauppa? Kauppias: tuntuu ajojahdilta

  1. Fese

    Ihmetyttää että millaista väkeä täällä käy ostoksilla, voisiko toimitus ottaa muutaman asiakkaan haastatteluun ja tehdä jutun?
    Ihan valtakunnallistakin julkisuutta saanut tämä tapaus.
    Ja jos omalle kohdalle ajattelisin niin ei kyllä tulisi käytyä jos noin usein olisi vanhentunutta tavaraa kaupan…

Comments are closed.

Paperilehden ja näköislehden tilaajille verkkolehti -50% kuponkikoodilla "tilaaja2019". Piilota tämä ilmoitus