tiistai, kesäkuu 25, 2019
Etusivu > Artikkelit > Maatilaleipomo esitteli uutuuksia
Artikkelit

Maatilaleipomo esitteli uutuuksia

Elimäen lähiruokamessut saivat kansan liikkeelle syyskuun toisena viikonloppuna. Messuilla esittäytyi myös jaalalainen osaaminen Keskitalon Maatilaleipomon osastolla.

Entuudestaan tuttujen tuotteiden kuten siemenleivän, rinkeleiden, pullien ja patonkien ohella pöydästä löytyi alkukesästä lanseerattu hiivaton speltti-hapanjuurileipä sekä sesonkiin sopiva manteli-omenakakku.

Hiivaton, hapanjuurispelttileipä on Veli-Matti Jälkön reseptillä tehty.

- Spelttileivässä käytetään samaa, 20 vuotta vanhaa hapanjuurta kuin siemenleivässä. Kehittelin leivän reseptiä vuoden verran, pohjana on saksalainen resepti, Veli-Matti Jälkö kertoo.

Lipunmyynnissä lähiruokamessuilla oli myös jaalalaisvahvistuksia: Paula ja Eero Niskala.

Uutuusleipä on maistunut mukavasti. Repovesikeskusta edustava Eero Niskala sanoo spelttileipää olleen tarjolla maastoruokailussa Repovedellä. - Leipäviipaleet hävisivät siihen tahtiin, että itse pääsin maistamaan vähän viimeistä kannikkapalaa, Niskala nauraa.

Uutta spelttileipää saa Iitin ja Heinolan maatilatoreilta sekä kesäkaudella Verlan makasiinikahvilasta.

"Jaalalaista sientä ja puolukkaa", huuteli Kaarina Hakkari. Hänellä on vapaa-ajan asunto Jaalan Herransaaressa ja lähiruokamessuilla hän myi mm. kuivattuja nokkos-, villivihannes- ja sienikeittoaineksia.

Paperilehden ja näköislehden tilaajat saavat verkkolehden puoleen hintaan koodilla tilaaja2019. Piilota tämä ilmoitus