torstai, maaliskuu 21, 2019
Etusivu > Artikkelit > Kimolan palvelut kuntoon nyt! – Kaavamääräyksiin mahdollisuus saada helpotuksia
ArtikkelitKimolan kanava

Kimolan palvelut kuntoon nyt! – Kaavamääräyksiin mahdollisuus saada helpotuksia

Kuva: Kouvolan kehitysjohtaja Petteri Portaankorva (vas.) ja pitkään Kimolan kanavan puolesta työtä tehnyt Valto Koski vaihtoivat kuulumisia Virtakiven maisemissa.

Kouvolan kehitysjohtaja Petteri Portaankorva haastoi Virtakiven Saunalla veneilijät ja yrittäjät virittämään Pyhäjärven palvelut täyteen iskuun ennen Kimolan kanavan avautumista kesällä 2020.

– Silloin sulun läpi tulijoille pitää tulla sellainen olo, että olipa kiva käydä ja tännehän voisi tulla uudelleenkin, Portaankorva sanoi.

Virtakiven Saunalla järjestettiin info- ja keskustelutilaisuus Kymijoen virkistyskäytön kehittämisestä. Kaupungin ja Kinnon kymmenkunta edustajaa keskusteli viidessä eri pisteessä lähelle sataa nousevan yleisöjoukon kanssa mm. suunnittelun alla olevista satamista, venepaikoista, kaavoituksesta ja Kimolan kanavasta.

Portaankorva totesti kiinnostuneita yhteydenottoja tulleen niin veneilijöiltä kuin yrittäjiltäkin viime talven aikana runsaasti. Hän sanoi hiukan ”himmailleensa” asiaa, kunnes lopullinen päätös kanavasta saatiin. Virtakiven tilaisuutta hän piti lähtölaukauksena palvelujen hiomiseksi vetovoimaiseen kuntoon.

Kimolassa kaavamääräyksiin helpotuksia

Kaavoituspuolelta todettiin, että pienimuotoista toimintaa voidaan sulun läheisyyteen suunnitella ilman kaavamuutoksiakin. Taamaan tukeutuvaan rakentamiseen kyläalueella on myös mahdollista saada helpotuksia kaavamääräyksiin, joten nyt kannattaa olla liikkeellä. Mahdolliset rakentamistarpeet selvitetään tulevan talven aikana.

Lue lisää Virtakiven tilaisuudesta 20.9. ilmestyvästä painetusta lehdestä mm. Kallioistenniemen, Virtakiven ja Hirvelän satamista ja nippunosturin kynsistä. Lehden voit tilata klikkaamalla tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *