torstai, maaliskuu 21, 2019
Etusivu > Artikkelit > Voiko asuntomessut tuoda rahaa Jaalaan?
Artikkelit

Voiko asuntomessut tuoda rahaa Jaalaan?

Matkailun asiantuntija Raija Sierman vetää hanketta, jonka yhtenä tavoitteena pystytetään paikallisten yritystori messualueelle.

 

Asuntomessut Korialla ensi heinä-elokuussa jättävät Kouvolaan 13-15 miljoonaa euroa. Miten rahaa saadaan myös Jaalaan ja muualle Kouvolaan? Yritystori ja messuvieraiden majoittaminen ovat osa vastausta.

Vuosittain asuntomessuilla käy reilut 120 000 kävijää. Se on iso määrä, joka näkyy paitsi katukuvassa myös paikallisten yrittäjien ja yksityishenkilöiden kukkaroissa – jos toimitaan oikein. Kouvola Innovation on käynnistänyt ”Messukohteena koko Kouvola” -hankkeen, jonka tavoitteena on houkutella messukävijät käyttämään myös messualueen ulkopuolisia palveluja ja pidentää messuvieraiden viipymää kaupungissa.

Jaalan Yrittäjien hallitus sai kokouksessaan 4.10. tietoiskun Kouvolan asuntomessujen mahdollisuuksista paikallisille yrittäjille. Vieraana oli matkailun asiantuntija, hankevetäjä Raija Sierman Kinnosta.

Mitä jaalalainen voi tehdä?

- Asuntomessuille tullaan teltan läpi, johon paikat myy Osuuskunta Suomen Asuntomessut ja ne ovat hinnaltaan sellaisia paikkoja, ettei pienillä yrityksillä ole niihin varaa. Siksi Kymenlaakson kauppakamarin ja yrittäjäjärjestöjen toiveesta Kouvola Innovation otti vastatakseen paikallisesta yritysyhteistyöstä. Messualueelle tehdään yritystori, jonka teltan vuokraa Kouvolan Asuntomessutoimisto ja sieltä yritykset voivat vuokrata oman myyntipaikan, hankkeen vetäjä Raija Sierman kertoo.

Porin asuntomessuilla tänä vuonna vastaavien yritystoripaikkojen hinta oli 300 euron tienoissa per yritys messukuukauden ajalta.

Yritystorilla voidaan myydä erilaisia tuotteita, kuten käsitöitä mutta myös mukaan otettavia pakattuja elintarvikkeita.

- Toinen yritystori voidaan tehdä kaupungin keskustaan, jos kiinnostuneita yrityksiä löytyy. Kannattaa ilmoittaa kiinnostuksensa nyt heti. Mukaan lähtevien yritysten kanssa yhdessä päätetään yritystorin yksityiskohdista, työvuoroista, kassanhoidosta ja muusta, Sierman sanoo.

Majoitustilaa tarvitaan

Asuntomessut täyttävät myös Kouvolan majoituskapasiteetin jo aikaisessa vaiheessa. Hotellipaikat menevät lähestulkoon jo pelkästään näytteilleasettajien henkilöstölle.

Kaikki liikenevät mökit ja muut mahdolliset majoitusvaihtoehdot kannattaa ilmoittaa visitkouvola.fi sivustolle, josta tieto välittyy majoitusta etsiville. Kaupunki ei tee sopimuksia majoituksesta, vaan jokainen vuokraaja hoitaa asiat itse majoituksen tarvitsijan kanssa.

Asuntomessut Korialla 12.7.-11.8.2019

Lisätietoja:

Raija Sierman, puh. 020 615 8254, raija.sierman@kinno.fi

One thought on “Voiko asuntomessut tuoda rahaa Jaalaan?

  1. Eija Laatunen

    Tasokasta leirintäaluetta ei ole Jaalassa. Eikä taida tulla? Kun kanava valmistuu, tuleeko veneilijöille satamapalveluita Jaalassa? Mitkä ovat jaalalaisten suunnitelmat kesämatkailijoiden ja messuvieraiden varalle? Jos tarvittavia palveluita ei ole, ajetaan ohi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *