tiistai, heinäkuu 23, 2019
Etusivu > Artikkelit > Yksi ilveksen kaatolupa Iitin ja Jaala-Kuusankosken yhteisalueelle
Artikkelit

Yksi ilveksen kaatolupa Iitin ja Jaala-Kuusankosken yhteisalueelle

Suomen riistakeskus on myöntänyt Kaakkois-Suomeen joulukuun alusta alkavalle pyyntikaudelle poikkeusluvan 19 ilveksen kannanhoidolliseen pyyntiin. Iitin ja Jaala-Kuusankosken yhteisalueelle myönnettiin yksi lupa.

– Metsästäjäkunnan toive olisi ollut enemmän. Ilveksen tekemät vahingot eivät näy niinkään suurelle yleisölle, ne kohdistuvat pääasiassa riistaeläimiin, Suomen Metsästäjäliiton Kymen piirin toiminnanjohtaja Erkki Pentinniemi toteaa.

Pentinniemen mukaan SML:n Kymen piirin alueelle haettiin lupaa 30 ilvekselle. Aikaisempina vuosina on Jaalan alueelta pyydetty kaksi ilvestä vuosittain.

Jaalan-Kuusankosken riistanhoitoyhdistyksen alueella arvioidaan olevan 12-14 ilveksen kanta. Havaintoja ilveksistä on tämän vuoden puolella tehty alueelta satakunta. Havaintoja on mm. Pohjois-Jaalasta ja Kimolasta sekä Iitin Tillolasta.

Luonnonvarakeskus on arvioinut Kaakkois-Suomen ilveskannaksi ennen alkavaa metsästyskautta 145 – 155 yli vuoden vanhaa yksilöä.

Edellisenä metsästyskautena Kaakkois-Suomen ilvessaalis oli 25 eläintä. Ilveksen metsästysaika päättyy 28. helmikuuta 2019.

Huipputarjous NYT 25.7.2019 mennessä tehdyt tilaukset: paperilehden ja näköislehden tilaajille verkkolehti -75% kuponkikoodilla "tilaaja2507" ja muille 1 kk 2 eurolla kuponkikoodilla "tutustun". TOIMI HETI! Piilota tämä ilmoitus