tiistai, heinäkuu 23, 2019
Etusivu > Artikkelit > Nuuskan käyttö on kasvanut räjähdysmäisesti – maksuton yleisöluento huumemaailmasta Kuusankoskella
Artikkelit

Nuuskan käyttö on kasvanut räjähdysmäisesti – maksuton yleisöluento huumemaailmasta Kuusankoskella

Kouvolan kaupungin nuorisopalvelut on mukana viettämässä ehkäisevän päihdetyön viikkoa 5.–11.11.2018, jonka teemana on tänä vuonna nuoret ja nuuska.

Nuuskan käyttö on kasvanut räjähdysmäisesti ja nuoret kokevat nuuskan hankkimisen helpoksi. Tutkimukset kertovat, että 8.–9. luokkalaisista nuorista 4,5 prosenttia ja ammatillisessa oppilaitoksessa opiskelevista 10,3 prosenttia nuuskaa päivittäin. Kouvolassa ammatillista oppilaitosta ja lukiota käyvien poikien kohdalla nuuskaaminen on viime vuoden tutkimuksen mukaan yleisempää kuin tupakointi. Tyttöjen nuuskan kokeilu ja käyttö ovat myös yleistyneet. (THL, Kouluterveyskysely 2017).

Valtakunnallisen ehkäisevän päihdetyön teemaviikon koordinoinnista vastaa Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry ja paikallisesta toiminnasta Kouvolassa Nuorisopalveluiden Kohdennetun nuorisotyön ehkäisevän päihdetyöntekijät.

Ehkäisevän päihdetyön viikolla kannustetaan nuoria kohtaavia aikuisia ottamaan nuuska puheeksi nuorten kanssa. Aihe otetaan puheeksi mm. Nuorisopalveluiden eri alueilla sijaitsevilla nuorisotiloilla. Nuorisotiloilla on käytössä myös Versus-hankkeessa kehitetyt pelimateriaalit. Versus-hankkeessa on pyritty vaikuttamaan tupakkatuotteisiin liittyviin nuorten vertaisuskomuksiin pelillisin ja kuvallisin menetelmin.

Nuuska-teeman lisäksi Ehkäisevän päihdetyön viikolla Nuorisopalvelut järjestää maksuttoman
yleisöluennon yhdessä Kouvolan Lions Clubin kanssa. Nimekkäät luennoitsijat, Marko Jantunen ja Pasi Tuomaila, kertovat oman selviytymistarinansa huumemaailmasta tiistaina 6.11. klo 18-20 Kuusankoskitalolla, Kuusaa-salissa.

Huipputarjous NYT 25.7.2019 mennessä tehdyt tilaukset: paperilehden ja näköislehden tilaajille verkkolehti -75% kuponkikoodilla "tilaaja2507" ja muille 1 kk 2 eurolla kuponkikoodilla "tutustun". TOIMI HETI! Piilota tämä ilmoitus