perjantai, huhtikuu 26, 2019
Etusivu > Artikkelit > Soppaa ja jahtia Huhdasjärvellä
Artikkelit

Soppaa ja jahtia Huhdasjärvellä

Iloinen puheensorina kävi ainakin tässä pöydässä. Vasemmalta Suvi Autio, Eija Arvila, Marja-Liisa Nurminen, Terttu Siltanen, Pekka Nurminen, selin Pirkko Grönlund sekä Terttu ja Pertti Metsälä.

 

Huhdasjärven Eränkävijät ry kutsui kyläläiset hirvikeitolle pyhäinpäivänä 3.11. Tapahtuma järjestettiin jo toista kertaa, koska edellisen vuoden palaute oli myönteistä, ja kyläläiset löysivät hyvin tapahtumaan. Jälkiruoaksi tarjoiltiin täytekakkukahvit.

Päiväsaikaan ihmiset tulevat paremmin paikalle, kertoo seuran puheenjohtaja Juha Kontkanen. Monet menevät maalla aikaisin nukkumaan, joten iltapeijaisiin ei tahdo löytyä tulijoita.

Metsästysmajalle saapuneet Pentti ja Terttu Metsälä Ansalahdesta olivat mukana jo toista kertaa. – Hirvijahtia on tullut seurattua, ja majalla näkee tuttuja, kertoo Terttu. Jani Pöysä oli saapunut paikalle Katri ja Jouko Pöysän sekä Pekka Anttosen kanssa. Heille metsästysmaja oli tuttu paikka. – Päiväkeitolle on mukava tulla, kertoo Jouko. Jani toteaa, että hirvijahdin huomaa lähinnä autojen määrästä ja oranssipukuisista ihmisistä muuten niin hiljaisessa kylässä. Hän ei itse metsästä, mutta tekee yhteistyötä metsästysseuran kanssa, joka työllistää yrittäjää mm. ojien kaivamisessa ja pihan tasaamisessa.

Pyhäinpäivänä järjestettiin Jaalassa useita hirvipeijaisia. Huhdasjärven eränkävijät eivät tänä vuonna pidä iltapeijaisia ollenkaan, kertoo puheenjohtaja Kontkanen. - Ensi vuonna on seuran 70-vuotisjuhlavuosi, joten sitten juhlitaan runsaammin. Juhlavalmistelut on jo aloitettu.

Teksti: Anne Siltanen Kuvat: Saara Siltanen

Jahti oli käynnissä koko päivän. Päivän komeimman kaadon, nelipiikkisen sonnin, teki seuran nuorin jäsen, 16-vuotias Juho Kärki (kuvassa toinen vasemmalta).

One thought on “Soppaa ja jahtia Huhdasjärvellä

  1. Eero Mattila

    Jaalalainen on hyvä lehti. Luen sanomat aina, kun sen käsiini saan. Kesäjaalalaisena olen oppinut hyvin tuntemaan ammattitaitoiset ja pätevät urakoitsijat. Jo viiden vuoden ajan yhteistyö on toiminut erinomaisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *