perjantai, huhtikuu 26, 2019
Etusivu > Artikkelit > Jaalan kirkko täyttyi juhlijoista
Artikkelit

Jaalan kirkko täyttyi juhlijoista

Jaalassa juhlittiin 140-vuotiasta kirkkoa ensimmäisenä adventtina. Kirkko on vihitty käyttöön ensimmäisenä adventtina 1878.

Vihkiäisten yleisömäärään (noin 4000) ei juhlissa sentään ylletty. Päivän juhlamessussa väkeä oli kuitenkin huomattavasti normisunnuntaita enemmän, reilut 120 ja illalla Pepe Willbergin tähdittämä juhlakonsertti veti kirkonpenkit lähes täyteen.

Ensimmäinen adventti oli myös Jaalan Leijonien kirkkopyhä ja niinpä ovilla olikin leijonaveljiä toivottamassa juhlijoita tervetulleeksi. Samalle tulijat saivat käteensä tänä vuonna talkoilla virkatut istuinaluset, joita on valmistunut yli 180 kappaletta. Ukkokerho on talkoillut istuinalusille omat säilytyslaatikot Kimolan Puun lahjoittamasta puutavarasta.

Istuinalusia heilutettiin palmunlehvien tapaan kun ristikulkue käveli pääovelta alttarille kirkkokuoron laulaessa. Jaalan kappalainen Minna Tanska välitti jumalanpalveluksen aluksi piispa Seppo Häkkisen onnittelut kirkkokansalle.

Päivän tekstit lukivat Ilpo Puolakka ja Leena Sippu. Juhlamessussa saarnasi lääninrovasti Kirsi Hämäläinen.

Suntio Juha Tanska (kuvassa ikkunan kohdalla) kertoi kellotornissa, että suuria hirsiä tuotiin Konginkankaalta saakka.

Juhlamessun ja ehtoollisen jälkeen juhlaväki kutsuttiin kirkkokahveille. Samaan aikaan oli mahdollisuus tutustua kirkon urkuihin kanttori Hannu Muukan johdolla tai kellotorniin suntio Juha Tanskan opastuksella.

Kanttori Hannu Muukka esitteli urkuja ja näytti millaisia ääniä eri kokoisista urkupilleistä lähtee. Nykyiset urut ovat Kangasalan urkutehtaan valmistamat vuodelta 1973. Ensimmäiset urut valmistuivat Lahdessa Ruthin urkutehtaalla 1906.
Jaalan kappelineuvoston jäseniä ja kappeliseurakunnan työntekijöitä vastaanottamassa emäseurakunnan onnitteluja.

Kuusankosken emäseurakunnan onnittelut toivat kirkkoherra Kimmo Ylikangas ja seurakuntaneuvoston varapuheenjohtaja Ritva Janhunen. Lähetyssihteeri Susanna Roitto luovutti Suomen Lähetysseuran kultaiset 30 v. ansiomerkit vapaaehtoistyöstä Eila Ylätalolle, Irmeli Saloselle ja Leena Sipulle.

Irmeli Salonen (vas.) ja Leena Sippu vastaanottivat vapaaehtoistyön ansiomerkit, jotka luovutti lähetyssihteeri Susanna Roitto (oik.).
Ilon sanomaa -konsertti kruunasi juhlapäivän. Kuvassa lauluista vastanneet Karoliina Suikkanen (vas.), Riikka Pelkonen, Petri Ryynänen, Niina Vainio ja Pepe Willberg. Kouvolan Soivat Kylät -orkesterissa soittivat Simo Helkala, Harri Suikkanen, Harri Ruotjoki, Jukka Utti ja Atte Tynys. Vahvistuksena oli jousikvartetti, jossa musisoivat Valerijs Avramenko, Piia Pellikainen, Heikki Puukko ja Jenny Muhonen. Äänitekniikan hoiti Antti Helineva ja valot Jyrki Kleimola.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *