sunnuntai, elokuu 25, 2019
Etusivu > Artikkelit > Korotuksia liikuntapalveluiden ja kulttuuritalojen taksoihin
Artikkelit

Korotuksia liikuntapalveluiden ja kulttuuritalojen taksoihin

Kuva: Jaalan Voiman koripallokoulu Jaalan palloiluhallissa keväällä 2017.

Aikuisväestön lautakunnalla oli 12.12. kokouksessa esityslistalla mm. kulttuuritalojen sekä liikuntapalvelujen taksoista päättäminen. Liikuntapalveluiden uudet taksat tulevat voimaan 1.6.2019. Kulttuuritalojen taksojen osalta ei päätöstä vielä tehty, lautakunta palautti asian uudelleen valmisteluun.

Vuoden 2019 talousarviovalmisteluun liittyen liikuntapalveluissa on valmisteltu taksantarkistuksia sekä hinnastojen yleistä ja teknistä tarkastelua.

Liikuntapalveluiden taksoihin esitetään 10 %:n korotusta 1.6.2019 alkaen. Liikunnan taksoihin on tehty esityksen mukaiset 10 %:n tarkastukset jokaiseen hintaluokkaan, hinnastoa on yhtenäistetty liikuntapaikkojen suhteen sekä hinnaston tuotenimikkeissä on muutoksia ja poistoja. Uutena ehdotuksena on korottaa uimahallien lapset ja nuoret –tuotetta 15 ikävuoteen.

Kulttuuritalojen taksoja ollaan myös korottamassa. Tuottojen lisäystä tavoitellaan useammalla tavalla päätösesityksen mukaan:

1. Kokoustilojen ja palveluiden perushintoja tarkistetaan ylöspäin.

2. Tulevaisuudessa pyritään siirtymään enemmän kokouspakettien myyntiin yksittäisten tilojen myymisen sijaan ja noudattamaan yhden luukun periaatetta asiakaspalvelussa (kokoustila, tarjoilut ja oheisohjelmat tilataan samasta paikasta).

3. Peruutusehtoja tiukennetaan, jotta vuokralainen kantaa kokonaisvastuun ja riskin omasta tapahtumastaan, eikä tilaisuuden yllättävä peruuntuminen jää talon tappioksi tyhjäksi tilaksi.

4. Salien konsertti-/esityshintaan ei jatkossa sisällytetä aulapalveluita vaan aulapalveluhenkilökunnan palkkio siirretään asiakkaan maksettavaksi. Kulttuuritaloissa eri puolilla Suomea on tavallista periä 2 euron maksu narikkapalvelusta. Lasten osalta maksu voisi olla 1 €. Jos palvelu ei jatkossa sisälly konsertin järjestäjien sopimukseen, kulttuuritalot saavat lisää tuloja konserttien aulapalvelusta maksettavan summan verran.

Kulttuuritalojen uudet taksaehdotukset löytyvät täältä http://ep.kouvola.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20184646-3

Liikuntapalveluiden uudet taksat löytyvät täältä http://ep.kouvola.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20184646-4

Paperilehden ja näköislehden tilaajille verkkolehti -50% kuponkikoodilla "tilaaja2019". Piilota tämä ilmoitus