tiistai, kesäkuu 25, 2019
Etusivu > Artikkelit > Pyörylän sillan korjaukseen lisää kaupungin avustusta
Artikkelit

Pyörylän sillan korjaukseen lisää kaupungin avustusta

Maaseutulautakunta myönsi kokouksessaan 12.12. Pyörylän yksityistien sillan korjaamiseen lisäavustuksen. Perusparannuksen kustannusarvio ylittyi yli 6000 eurolla.

Toukokuussa lautakunta hyväksyi perusparannushankkeen kustannusarvioksi 66 526 € ja myönsi avustusta 5 % hankkeen hyväksytystä kustannusarviosta, kuitenkin enintään 3 326,30 €. Kustannusarvio on ylittynyt 6 123,81 eurolla. Ylitys on johtunut hankkeen pitkäkestoisuudesta ja materiaalihintojen selkeästä noususta. Tiekunta ei ole hakenut ELY-keskukselta lisärahoitusta. Tiekunta haki kaupungilta lisärahoitusta kustannusarvion ylitykseen.

Maaseutupalvelujen päällikkö Minna Anttilan ehdotus oli, että kustannusarvion ylitykselle myönnetään 5 % avustus. Lautakunnan varapuheenjohtaja Ilpo Puolakka ehdotti avustusprosentin nostoa 40 %:iin. Seija Hietanen ja Hannu Taskinen kannattivat ehdotusta. Keskustelun jälkeen lautakunta hyväksyi yksimielisesti Ilpo Puolakan ehdotuksen ja päätti tehdä esittelijän ehdotuksesta poikkeavan päätöksen.

Maaseutulautakunta päätti yksimielisesti myöntää lisäavustusta Pyörylän yksityistien perusparannushankkeeseen v. 2018 siten, että hyväksytty kustannusarvion lisäys on 6 123,81 € ja avustus tälle osuudelle on 40 % eli 2 449,52 €.

Avustusta voidaan myöntää kaupungin perusparannusavustusten myöntöperusteiden mukaan 40 % kustannuksista, kun hanke ei saa valtion avustusta tien parantamiseen. Kustannusarvion ylityksen osalta hankkeelle ei ole myönnetty valtion avustusta.

Paperilehden ja näköislehden tilaajat saavat verkkolehden puoleen hintaan koodilla tilaaja2019. Piilota tämä ilmoitus