torstai, maaliskuu 21, 2019
Etusivu > Artikkelit > Kaksi ilotulitusta Jaalassa – katso videot
Artikkelit

Kaksi ilotulitusta Jaalassa – katso videot

Jaalassa juhlittiin vuodenvaihdetta kahden ilotulituksen voimin. Kimolassa aloitettiin kello 20 ja kirkonkylässä perinteiden uudenvuoden vastaanotto käynnistyi kello 21.

Ilotulitusta odotellessa vaihdettiin kuulumisia ja leikittiin pihalla.

Kimolan kyläyhdistys tulitti taivaalle heti muutaman minuutin yli kello 20. Seurapirtin kentälle kerääntyi muutaman kymmenen katsojan joukko. Ilotulituksen jälkeen siirryttiin kentän vieressä sijaitsevalle Kimolan Riistamiesten kodalle glögille, piparille ja makkaralle.

Juttu jatkuu kuvien ja videoiden jälkeen.

Jaalan VPK:n järjestämässä uudenvuoden juhlassa oli muutakin ohjelmaa kuin ilotulitus. Puheen piti jaalalaissyntyinen ex-kansanedustaja ja Kimolan kanavan puuhamies Valto Koski. VPK:n nuoret esittivät sammutusnäytöksen.

Jaalan oma poika Valto Koski piti uudenvuodenpuheen Jaalan paloaseman pihalla.

Valto Koski totesi aluksi, että ensi vuonna tulee kuluneeksi 140 vuotta siitä, kun Jaala erosi omaksi kunnaksi. Kymmenen vuotta on puolestaan kulunut siitä, kun Jaalan historia itsenäisenä kuntana jäi taakse ja uusi Kouvola syntyi.

Tapahtuneet muutokset hallinnossa sekä Euroopan unioni ovat Kosken mielestä vieneet päätöksenteon entistä kauemmaksi kuntalaisista.

Valto Koski palasi puheessaan myös siihen, että kuntien yhtymispäätöksen jälkeen Kouvolan kaupunki valmisteli ”kaupungin ja kaupunkilaisten kokoisen” terveys- ja sosiaalipalvelujärjestelmän, jota myös valtionhallinnossa pidettiin erinomaisena. Nyt tuolloin kehitetty järjestelmä joudutaan sote-uudistuksen myötä hylkäämään ja Ratamo-kokonaisuus hajoaa.

- Haluan luoda uskoa myös Jaalan alueen tulevaisuudelle. Perusrakenteet ovat täällä kunnossa, kiitos entisille Jaalan kunnan päättäjille. Täällä on kuitenkin kiinnitettävä lisääntyvää huomiota elinvoimaisuuteen ja sen kehittämiseen, jossa liike-elämällä on oma osuutensa, Koski totesi.

Hän muistutti vapaa-ajan asukkaiden merkityksestä alueen tulevaisuudessa. Rakenteilla olevan Kimolan kanavan hän katsoo olevan merkittävä niin paikallisen elinkeinoelämän kuin koko seudun kehittämisen näkökulmasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *