torstai, maaliskuu 21, 2019
Etusivu > Artikkelit > Elinvoimaa kyliin uudella hankkeella – hakuaika maaliskuun loppuun
ArtikkelitUutiset

Elinvoimaa kyliin uudella hankkeella – hakuaika maaliskuun loppuun

Kuva: Hartolan kylän joulupolku 2018.

Suuren suosion saanut Kasvun pienet investoinnit -teemahanke saa jatkoa uudessa hankkeessa. Pohjois-Kymen Kasvun Elinvoimaa kyliin -teemahanke kokoaa yhteen yleishyödyllisiä investointeja, jotka olisivat liian pieniä rahoitettaviksi yksittäisinä hankkeina.

Alahankkeiden haku käynnistyy 1.1.2019 ja päättyy 31.3.. Alahankkeiden pitää olla toteutettu 31.1.2020 mennessä eli toteutukseen on aikaa vajaa vuosi. Alahankkeessa voi esimerkiksi kunnostaa yhteisiä kokoontumistiloja, ulkoilu- ja liikuntapaikkoja tai hankkia niihin laitteita ja välineitä. Alahankkeen hakijan tulee olla julkisoikeudellinen yhteisö eli esim. rekisteröitynyt yhdistys. Alahanke voi olla kokonaiskustannuksiltaan 1000-10 000 euroa ja tukea myönnetään maksimissaan 70 %. Omarahoitus voi olla joko rahaa tai talkootyötä. Lue lisää Elinvoimaa kyliin -teemahankkeesta.

Vuoden 2018 viimeiset Säpinäsataset myönnettiin neljään nuorten suunnittelemaan ja toteuttamaan projektiin. Jaalan Musiikki- ja Monitaideyhdistys ry:lle myönnettiin tukea kannelsettien hankintaan, joita käytetään nuorten järjestämissä musiikkityöpajoissa ja tapahtumissa. Seuraava Säpinäsatasten valintajakso päättyy 28.2.2019. Tutustu Säpinäsatasiin P-K Kasvun verkkosivuilla ja jätä viimeistään 28.2.

Kuva: Huhdasjärven kylätalo, Kulttuurikuu Pecko 2018.

Koska ohjelmakausi 2014-2020 on kääntymässä loppusuoralle, on mahdollista, että koko Kasvun vuoden 2019 myöntövaltuus sidotaan hankkeisiin huhtikuun loppuun mennessä. Vuonna 2019 etusijalla rahoituksen saamisessa ovat yritystuet: investointituet, investointien toteutettavuustutkimukset ja yritysryhmähankkeet. Perustamistuen hakijoita kehotamme ottamaan yhteyttä suoraan ELY-keskukseen. Suosittelemme, että otat yhteyttä Pohjois-Kymen Kasvun toiminnanjohtajaan ennen hakemuksen tekemistä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen yleishyödyllisten investointien teemahaku on käynnissä 1.1.-31.3.2019. Teemahakuun kohdennetaan rahoitusta alustavasti neljä miljoonaa euroa. Hankkeiden tulee tukea maaseutualueiden elinkeinojen ja elinvoimaisuuden kehittymistä. Valinnassa arvostetaan investointien uutuusarvoa ja vaikuttavuutta. Lisätiedot Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen nettisivuilta.

Valtakunnallisessa ideahaussa etsitään maaseudun kehittämiseen liittyviä ja valtakunnalliseen hankerahoitukseen soveltuvia ideoita, joita voidaan rahoittaa vuonna 2019 suoraan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta. Haun teema on Maaseudun elinkeinojen kestävä uudistuminen. Haku on auki 31.1.2019 asti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *