tiistai, heinäkuu 23, 2019
Etusivu > Artikkelit > Junnu Vainio -konsertti Verlan tehdasmuseossa
ArtikkelitMusiikki

Junnu Vainio -konsertti Verlan tehdasmuseossa

Verlan tehdasmuseossa kuullaan kaksi konserttia, kuva: Hasa Tuomisaari.

Iitin musiikkijuhlilla muistetaan ensi kesänä lauluntekijä Juha Vainiota, jonka syntymästä tuli viime vuonna kuluneeksi 80 vuotta. Verlan tehdasmuseon Junnu Vainio -konserteissa 12. kesäkuuta orkesterin solistina on näyttelijä ja laulaja Taneli Mäkelä.

Orkesterissa soittavat Fredrika Mikkola, viulu, Katariina Ruokonen, alttoviulu; Tuomas Ylinen, sello; Petri Mäkiharju, kontrabasso; Eero Lehtimäki, klarinetti; Mari Pakarinen, trumpetti; Pedro Hietanen, harmonikka; Laura Mikkola, piano. Tehdasmuseossa kuullaan kaksi konserttia, kello 18 ja kello 20.

Iitin kirkon ja maailmanperintökohde Verlan lisäksi konserttipaikkana on Saukonkallion tanssilava, jolla on luvassa monipuolista musiikillista iloittelua. Professori Eero Tarastin pidetty Wagner-luento saa jatkoa kylätalossa. Festivaali huipentuu perinteisesti Hiidenvuoren yökonserttiin, jossa esiintyvät Jeni Packalén, mezzosopraano ja Tuomas Katajala, tenori pianistina Risto Lauriala. Yökonsertin jälkeen sunnuntaina on ohjelmassa vielä vierailukonsertti Nastolan kirkossa Lahdessa. Iitin musiikkijuhlat järjestää jälleen myös taidenäyttelyn kirkonkylän kylätalossa.

 

Kolme kantaesitystä, kolme säveltäjävierasta

Iitin musiikkijuhlilla 12.-15.6. kuullaan tulevana kesänä kaikkiaan kolme uutta sävelteosta maailman kantaesityksinä. Ranskalainen David Chaillou, norjalainen Svein Hundsnes ja suomalainen Jouko Tötterström säveltävät musiikkijuhlien taiteelliselle johtajalle Laura Mikkolalle omistetut teokset, jotka kuullaan peräkkäisinä iltoina Iitin kirkossa. Muut säveltäjänimet kirkkokonserteissa ovat klassista klassisempia kuten Bach, Beethoven, Mozart, Schubert, Debussy ja Sibelius.

Trion Mikkola–Lampenius–Kivilaakso ensiesiintyminen Suomessa

Iitin festivaalin yleisö pääsee kuulemaan upouutta triokokoonpanoa, johon kuuluvat musiikkijuhlien taiteellinen johtaja, pianisti Laura Mikkola, viulisti Linda Lampenius ja sellisti Perttu Kivilaakso. Trion ensiesiintyminen tapahtuu helmikuussa Tukholmassa. Suomessa trio esiintyy ensimmäisen kerran Iitin musiikkijuhlien avajaiskonsertissa, jossa se soittaa Tšaikovskin a-molli-pianotrion.

Huipputarjous NYT 25.7.2019 mennessä tehdyt tilaukset: paperilehden ja näköislehden tilaajille verkkolehti -75% kuponkikoodilla "tilaaja2507" ja muille 1 kk 2 eurolla kuponkikoodilla "tutustun". TOIMI HETI! Piilota tämä ilmoitus