torstai, maaliskuu 21, 2019
Etusivu > Artikkelit > Tonnin kannusteraha Kouvolan haja-asutusalueelle muuttaville?
Artikkelit

Tonnin kannusteraha Kouvolan haja-asutusalueelle muuttaville?

Maaseutulautakunta käsitteli kokouksessaan 16.1. kannusterahan maksamista haja-asutusalueelle muuttaville. Lautakunta päätti, että kannusterahaa ei toistaiseksi makseta, koska talousarviossa ei ole varattu rahaa sitä varten.

Kylien neuvottelukunta ja sen työvaliokunta ovat käsitelleet neuvottelukunnassa syntynyttä ehdotusta, että kaupunki alkaisi maksaa 1 000 euron kannusterahaa Kouvolan haja-asutusalueelle muuttaville ulkopaikkakuntalaisille. Maaseudulle saataisiin näin uusia asukkaita ja kaupunki saisi uusia veronmaksajia. Kylien neuvottelukunta on tehnyt kokouksessaan 7.9.2018 esityksen maaseutulautakunnalle asian eteenpäin viemiseksi.

Ehdotuksen mukaan 1 000 euron kannusteraha maksetaan yhtä taloutta/perhettä kohden. Avustusta voi hakea, kun perhe on muuttanut maaseudulle omistusasuntoon. Hakemuksen edellytyksenä on, että perheen kotipaikka on Kouvola. Avustusta on haettava muuttovuoden loppuun mennessä ja se maksetaan seuraavana vuonna.

Haja-asutusalueeksi, jossa avustusta voi saada, luokitellaan Kouvolan taajama- ja kyläalueiden kartan mukaiset haja-asutus- ja kyläalueet sekä Elimäen kk, Sippolan, Jaalan, Kaipiaisten ja Utin taajama-alueet. Alue määritellään tarkemmin avustusehdoissa.

Ehdotetun kannusterahan maksaminen edellyttää kaupunginhallituksen päätöstä asiasta ja avustusehdoista. Maaseutulautakunnan tehtävänä on käsitellä avustushakemukset. Määräraha avustuksia varten voidaan varata maaseutulautakunnan talousarvioon. Avustukset myönnetään määrärahan puitteissa.

Kannusterahan maksaminen toteutettaisiin aluksi yhden vuoden kokeiluna siten, että vuonna 2019 muuttaneet voivat hakea avustusta maaseutupalveluilta vuoden 2019 loppuun mennessä.

One thought on “Tonnin kannusteraha Kouvolan haja-asutusalueelle muuttaville?

  1. V-M Paavilainen

    Jaa? Eikö se juuri ollut toisin päin, mielummin ei uusia asukkaita ollenkaan, jos ei keskusta kelpaa ja laitakaupungille halutaan muuttaa. ”Säästöt tulevat yhdyskuntarakenteen tiivistyessä”, näin ainakin Larikan ja Lamminmäen aikana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *