perjantai, huhtikuu 26, 2019
Etusivu > Artikkelit > Mikä meitä estää?
Artikkelit

Mikä meitä estää?

Kouvolassakin keskusteltiin ilmastonmuutoksesta 29. tammikuuta, jolloin samaan aikaan eri puolilla Suomea järjestettiin noin sata dialogia Erätauko-päivänä. Kouvolan tilaisuuden järjesti Pohjois-Kymen Kasvu ry & Kouvolan kestävän kehityksen Kerkko-verkosto.

Jaalalaisen ilmastonmuutosblogit löytyvät täältä http://jaalalainen.fi/?page_id=1145

Porukka-talolle kokoontui parikymmentä keskustelijaa, suurin osa työnsä puolesta ilmastoasioiden kanssa tekemisissä olevia. Aiheeksi oli otettu: Mikä estää meitä tekemästä Kouvolasta hiilineutraalin? Kysymykseen on varmasti yhtä monta vastausta kuin ihmistäkin, esteitä varmasti löytyy niin yksilöstä, organisaatiosta tai kunnasta kuin koko yhteiskunnastakin.

”Keskustelujen huima määrä kertoo ihmisten halusta hillitä ilmastonmuutosta. Meillä on satamäärin toimivia ratkaisuja, joita voimme hyödyntää. Siksi on tärkeää ymmärtää, mikä meitä estää ottamasta niitä käyttöön heti, tässä ja nyt,” korostaa Sitran ilmastoratkaisuiden asiantuntija Tuuli Hietaniemi.

Ilmastonmuutoskeskustelujen takana on Suomen itsenäisyyden juhlarahasto SITRA. Sitra oli aikoinaan eduskunnan lahja 50-vuotiaalle itsenäiselle Suomelle. Riippumattoman rahaston tehtävä on luodata tulevaisuutta sekä edistää talouden määrällistä ja laadullista kasvua.

Jaalalaisen ilmastonmuutosblogit löytyvät täältä http://jaalalainen.fi/?page_id=1145

Asiaa ilmastonmuutoksesta löytyy Sitran sivuilta https://www.sitra.fi/arkisto/?search_term=ilmastonmuutos

One thought on “Mikä meitä estää?

 1. Ilmastomuutoksesta vouhkaminen on trendikästä ja ollaan niin puhdasta,niin puhdasta tekemässä. Mutta se mihin Suomi pystyy ja mikä on meidän mahdollisuus ilmaston muutoksenn torjuntaanon perustettava tosiasoihin.
  Niiden ihmisten, jotka suuressa harvaan asutussa maassa haluaa elää ja tehdä työnsä myöskin vähän kauempana kodistaan ja myöskin vähävaraisenkin täytyy saada elää kohtuullista elämää täällä maailman puhtaimmassa ilmastossa. Ns. hiilinautraali Suomi pitää tehdä niin että verorasitus ei nouse kohtuuttomaksi.
  Mitä suurempaa meteliä pidetään autoilun sähköistämisetä, bensaveron rajusta
  nostosta jne, niin seuraava pääministeri on Halla-aho.

  Kävin kesällä Pyhäjärven rannassa paikassa, jossa lapsena uin kovalla kaislattomalla rannalla. Nyt siellä on 20cm mutaa ja valtava kaislikko.
  Kyllä sieppasi ja pahasti. Tehdään asioita jolla on merkitystä meille Suomalaisille: Vesien suojelu, kivihiilestä luopuminen ja kotimaisen ravinnon tuotannon mahdollisuuksien parantaminen jne eikä vouhkata turhaan

  Suomessa kannattaa satsata vesien suojeluun, lopettaa hiilen polttaminen ja keskittyä ilmaston puhdistusteknologioihin ja niiden kehittämiseen MAAILMAN SAASTUTTAJILLE. ( Kiina, Intia, USA ) Tehdään siitä teknologiasta uusi Nokia.
  Lisäksi oikea tapa vastustaa ilmastonmuutosta on saada EU:n tai eri järjestöjen kautta esim nuo 3 suurinta likaajaa muuttamaan toimintaansa. Sillä on merkitystä. Mutta Suomen politikot haluaa taas olla mallioppilas ja tehdä muiden maiden silmissä jotain hienoa.Tosiasia on kuitenkin, että maapallo ei pelastu suomalaisia kurittamalla.

  Tosiaiat ovat karuja ja niistä ei kukaan puhu eikä niitä ilmeisesti saa tuodakkaan esiin. Fossiilisten polttoaineiden käytöstä johtuvat maailman CO2-päästöt ovat noin 32 gigatonnia. Suomen osuus siitä on 0,14 prosenttia eli runsaan PROMILLEN luokkaa.
  Suomen hiilidioksidipäästöt olivat 40..50 megatonnia
  – metalliteollisuus yksinään 5,5 megatonnia
  – Raskaan liikenteen osuus Suomen CO2-päästöistä on reilu 5 megatonnia,
  – 50-60 prosenttia Suomen CO2-päästöistä tulee energiantuotannosta eli noin 20 Megatonnia. Onneksi 78 prosenttia sähköntuotannosta oli hiilidioksidineutraalia. (Lisää ydin ja tuuli- ja koskivoimaa.)
  – muut esim. lämmitys, saunominen, karjatalous, lentäminen yht. 10 megatonnia sekä henkilöautoliikenteen noin 5 megatonnia ja tavallinen ihminen voi vaikuttaa myös sähkön kulutukseen.
  HUOM! KAIKKI SUOMEN IHMISET yhteensä kokonaisuutena tuottaa omine toimineen on n. 30 % kokonaispäästöistä. Se on 0,04 % koko maailman päästöistä.

  Jos Suomi suljetaan täysin ja viimeinen sammuttaa valot, pienenee päästöt maailmassa 0,14 %, joka on vähemmän kuin USANn vuotuinen päästöjenkasvu.

  Maailman 15 suurinta laivaa tuottaa enemmän päästöjä kuin maailman henkilöautoliikenne yhteensä. Niistä yksikään laiva ei ole suomalainen.
  – Kari Kallio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *