sunnuntai, elokuu 25, 2019
Etusivu > Artikkelit > Jaalan Viihdekuorolaisia mukana Jouni Sjöblomin juhlakonsertissa
ArtikkelitMusiikki

Jaalan Viihdekuorolaisia mukana Jouni Sjöblomin juhlakonsertissa

Kouvolankylän VPK:n talo täyttyi ääriään myöten 6. helmikuuta konserttiyleisöstä. Juhlan aiheena oli tasavallan presidentin joulukuussa Jouni Sjöblomille myöntämä director musices -arvonimi.

Jouni Sjöblom otti onnitteluja vastaan ennen konsertin alkua.

Konsertissa esiintyi yhdeksän Sjöblomin johtamaa kouvolalaista kuoroa sekä Vokki-yhtye. Sjöblom johtaa myös Jaalan Viihdekuoroa. Muita hänen johtamiaan kuoroja ovat Kansanoopperakuoro, Joenvarren Laulajat, Sekakuoro Laulujen Virta, Viihdekuoro Visiitti, Hei me lauletaan -ryhmä, Myllykosken Metallimiesten kuoro, Iitin Lauluveikot sekä Elimäen Mieslaulajat, joka haki Sjöblomille arvonimeä. Kuorolaisia eri ryhmistä oli juhlakonsertissa yli 120.

Jaalan Viihdekuorolaiset Päivi Grönlud (vas.), Valma Lahti, Hanna Salminen ja Anna-Maija Karjalainen odottelemassa konsertin alkua. Kuvaan ei ehtinyt Leena Keinänen.

Paitsi kuoronjohtajana, Sjöblom tunnetaan sovittajana ja säveltäjänä. Konsertissa kuultiin Sjöblomin omaa tuotantoa sekä Valto Tynnilän ja Unto Monosen sävellyksiä, jotka Sjöblom on sovittanut kuoroille.

Juhlakonsertti avattiin "Kansanomaisia lauluja" -osiolla, jossa lauloi suuri joukko eri kuoroista Vokki-yhtyeen säestyksellä. Jouni Sjöblomin takana oikealla Jaalan Viihdekuorosta Eija Kiviluoto ja Sirpa Marin sekä Paula Niskala Kansanoopperan kuorosta (4. oikealta).

Paperilehden ja näköislehden tilaajille verkkolehti -50% kuponkikoodilla "tilaaja2019". Piilota tämä ilmoitus