perjantai, huhtikuu 26, 2019
Etusivu > Artikkelit > Massiiviset Kimolan kanavan sulkuportit valmistuvat Normekin pajalla Oulussa
ArtikkelitKimolan kanava

Massiiviset Kimolan kanavan sulkuportit valmistuvat Normekin pajalla Oulussa

Kuvat: Normek Oy

 

Kimolan kanavan sulkuportteja on alettu valmistaa Normekin Oulun konepajalla. Portit valmistuvat helmi-toukokuun aikana ja työllistävät 4-6 henkilöä.

Kimolan sulkuun tulevat portit ovat korkeudeltaan 16,5 metriä ja leveyttä niillä on 4,7 metriä. Materiaali on 12-20 mm terästä. Alemman portin paino on noin 24 tonnia. Portit toimitetaan Kimolaan elo-syyskuussa erikoiskuljetuksena. Yläportti saapuu elokuun lopussa ja alaportti syyskuun lopussa.

Sulkuporttien osia valmistetaan jo Oulun konepajalla.

- Portit toimitetaan paikoilleen asennettuna ja vuodenvaihteeseen mennessä pitäisi olla valmista, projektipäällikkö Henrik Kiviniemi Normekilta kertoo.

Sulkuporttien valmistusurakka sattui Kiviniemen mukaan sopivasti Normekille, sillä heillä on valmistuksessa myös Saimaan kanavalle uusittavat seitsemän porttiparia.

Normek toimittaa Kimolan kanavahankkeeseen noin 90 tonnia teräsrakenteita asennettuina sisältäen sulkuporttien lisäksi mm. settipatojen täyttöluukun ja välpän rakenteet. Toimitus on ns. kokonaistoimitus ja sisältää myös hydraulisesti toimivien porttien ja luukkujen hydrauliikkajärjestelmät. Tilaaja on Kreate Oy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *