sunnuntai, elokuu 25, 2019
Etusivu > Artikkelit > Pyhäjärven veneväylät päivitetään – kaupungin Asuminen ja ympäristö -toimialalla tiukkaa talouskuria
Artikkelit

Pyhäjärven veneväylät päivitetään – kaupungin Asuminen ja ympäristö -toimialalla tiukkaa talouskuria

Kouvolan kaupungin tekninen johtaja Hannu Tylli sanoo, että edellisvuotta noin 1,5 miljoonaa pienemmän talousarvion säästöt raavitaan pienistä puroista. Viime vuoden tapaan noudatetaan tiukkaa talouskuria.

- Digitaalisuus tuo säästöä pitkällä aikavälillä, kun esimerkiksi rakennusluvat siirtyvät pikku hiljaa täysin sähköiseen menettelyyn. Nyt jo on havaittavissa selvä ero aikaisempiin vuosiin esimerkiksi siinä, että karttapalvelujen käyttö netissä on vähentänyt puhelinkyselyjen määrää, Tylli kertoo.

Tekninen lautakunta hyväksyi Asuminen ja ympäristö -toimialan käyttösuunnitelman kokouksessaan 12. helmikuuta.

Jaalan kohteita ohjelmassa

Jaalasta vuoden 2019 työkohteisiin kuuluu Keskuskujan päällystys- ja viimeistelytyöt kirkonkylällä. Asemakaavakohteissa on ohjelmassa Kallioistentien asemakaavan ajanmukaistaminen. Kaava on parhaillaan nähtävillä Tekniikka- ja ympäristötalossa Kuusankoskella. Kaavaan sisältyy aallonmurtajan jatkaminen pitemmälle Pyhäjärvelle

Kallioistenniemen kaavaa on käsitelty lehdessämme aikaisemmin http://jaalalainen.fi/?p=2844. Kaava-aineisto on ladattavissa kaupungin internet-sivuilla osoitteessa www.kouvola.fi/kallioistentie.

Kimolan kanavaan liittyen Voikkaan Virtakiven vierassataman ja Hirvelän kotisataman toteutussuunnittelu on käynnissä. Suunnitelmat tulevat julkisesti nähtäville ja tekniseen lautakuntaan kevään ja kesän aikana.

Pyhäjärven väylien syväys muuttuu

Kimolan kanavan avautuminen kesällä 2020 vaatii myös Pyhäjärven veneväylien päivittämisen. Väylien monikeilauksen ja suunnittelun tarjouspyynnöt on jätetty viikolla 7 ja väylien päivitystyöt on tarkoitus saada käyntiin keväällä, kun jäät ovat sulaneet. Pyhäjärven viitoitus päivitetään ja venereitin syväyksen muutos 1,4 metristä 1,8 metriin varmistetaan.

Verlan osayleiskaava lautakuntaan loppukeväästä

Verlan tehdasalueen ja kyläympäristön ydinalueen sekä siihen liittyviä Iso-ja Vähä-Kamposen ranta-alueita käsittelevä yleiskaavaehdotus on viimein tulossa teknisen lautakunnan käsittelyyn huhti-toukokuussa. Kaava on ollut pitkään vireillä.

Kaava mahdollistaa Verlan tehdasmuseon ja siihen liittyvien matkailutoimintojen kehittämisen sekä Verlan kyläalueen elinvoimaisuuden tukemisen. Sen on määrä toimia maailmanperintökohdetta lukuun ottamatta alueella suoraan rakennusluvan myöntämisen perusteena. Kaava muuttaa v. 2001 vahvistettua Verlan osayleiskaavaa ja pieneltä osin v. 2003 hyväksyttyä Jaalan itäosan rantayleiskaavaa.

Kaavoitus käynnistyi vuonna 2009 mutta jouduttiin keskeyttämään maailmanperintöaluetta koskevan rakennussuojeluprosessin vuoksi. Kaavoitus käynnistyi uudelleen suojelupäätöksen tultua lainvoimaiseksi vuonna 2016.

Paperilehden ja näköislehden tilaajille verkkolehti -50% kuponkikoodilla "tilaaja2019". Piilota tämä ilmoitus