sunnuntai, elokuu 25, 2019
Etusivu > Artikkelit > Kylmä tuuli hytisytti laskiaissunnuntaina Verlassa
Artikkelit

Kylmä tuuli hytisytti laskiaissunnuntaina Verlassa

Mäenlaskijoita ei kylmä haitannut. Kuva Matti Hälikkä.

Kirkkaassa pakkaspäivän säässä puuhasimme paikkoja ja tarjoilua valmiiksi mäenlaskijoille ja perheenjäsenilleen. Eihän kaikki mäkeä laskenut millään viritelmällä, vaan osa yleisöstä oli ”fiilistelemässä” tapahtumaa ja osa museokierrosta odottelemassa.

Kylmä tuuli ja kahdeksan asteen pakkanen aiheutti verenkierto-ongelmia vanhoille ihmisille (lue Arja Sorvali). Minulla oli lainassa yhdet jos toisetkin sormikkaat, lapaset, rukkaset jne. eikä mikään asuste saanut sormiani lämpenemään. Grillimakkaroiden rahastus ei käy lämmittelystä, Ismo oli paistopuolella eikä tarvinnut käsineitä ollenkaan. Niin kylmää oli, että kaasupullosta kaasukin tuli aika ajoin hyvin vitkastellen.

Mäenlaskijoita ei näyttänyt kylmyys haittaavan. Ehkä mäelle kapuaminen laskun jälkeen toimi hyvänä lämmikkeenä seuraavaa laskua varten. Edellisenä päivänä jään päälle satanut lumi teki liikkumisesta hyvin haastavaa, mutta tietääkseni kukaan ei kaatunut.

Laskiaispullat hillolla ja kermavaahdolla höystettyinä tekivät kahvi/mehuhetkestä nautinnollisen. Tarjoilun jälkeen osa porukasta lähti Jussi Lemminkäisen opastamalle museokierrokselle.

Muutaman tunnin ulkoilun jälkeen niin vieraat kuin järjestäjätkin lähtivät mielellään sisätiloihin lämmittelemään. Kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille, joita oli puolen sataa. - Arja Sorvali

Tarjoilua ja tunnelmaa Verlan laskiaistapahtumassa. Kuva Liisa Kronholm.
Osa väestä kävi museokierroksella Jussi Lemminkäisen opastuksella. Kuva Matti Hälikkä.

Paperilehden ja näköislehden tilaajille verkkolehti -50% kuponkikoodilla "tilaaja2019". Piilota tämä ilmoitus