perjantai, toukokuu 24, 2019
Etusivu > Artikkelit > Kesäjaalalainen tullin johtoon
Artikkelit

Kesäjaalalainen tullin johtoon

Hannu Mäkinen kastettiin Kesäjaalalaiseksi vuonna 2012. Kellarissa kylmennettyä Pyhäjärven vettä kaatamassa vas. Juha Vainio, Kalle Liesinen ja vs. kappalainen Henrik Koponen.

Valtioneuvosto on nimittänyt 7.3.2019 Tullin pääjohtajaksi oikeustieteen lisensiaatti, valtiotieteiden maisteri Hannu Mäkisen. Hän työskentelee nykyisin valtiovarainministeriön budjettipäällikkönä.

Hannu Mäkinen on viettänyt lapsuutensa Kouvolassa ja Valkealassa. Vapaa-ajan asunto sijaitsee Jaalassa Vuohijärven rannalla.

Hannu Mäkinen on työskennellyt budjettipäällikkönä vuodesta 2006. Kuva: Valtioneuvoston kuvapankki.

‒ Toivon voivani täydentää Tullin vahvaa ammattitaitoa vähän uudenlaisista kulmista. Tullilla on monipuoliset ja yhteiskuntaa kantavat perustehtävät. Näitä hoitaa asiakkaita palvellen Tullin erinomaisen osaava henkilöstö. Arvostan suuresti tilaisuutta aloittaa uudessa vaativassa tehtävässä ja päästä osaksi tätä kokonaisuutta, Mäkinen sanoo.

Valtioneuvosto nimitti Mäkisen pääjohtajan virkaan viiden vuoden määräajaksi 1. toukokuuta alkaen. Virkaa haki 17 henkilöä.

Mäkinen on työskennellyt valtiovarainministeriössä vuodesta 1982. Vuodesta 2006 lähtien hän on toiminut budjettipäällikkönä ja sitä ennen muun muassa apulaisbudjettipäällikkönä. Lisäksi Mäkinen on työskennellyt Suomen EU-edustustossa, oikeusministeriössä, ympäristöministeriössä ja sisäministeriössä.