keskiviikko, toukokuu 22, 2019
Etusivu > Artikkelit > Kuvataiteen ja kädentaitojen näyttely Jaalassa 15.-22.3.
Artikkelit

Kuvataiteen ja kädentaitojen näyttely Jaalassa 15.-22.3.

Kansalaisopiston taideaineiden jaalalainen opettaja Minna Rissanen ja Heidi Väkevän maalaus karhusta. Kuvan työ on mukana Kouvolan osaston näyttelyssä.

Kansalaisopiston kuvataidekoulun ja erilaisten kädentaitojen näyttely avautuu Jaalan Taidetuvassa 15.3. Yksi lukuvuoden teemoista kuvataiteessa on ollut karhu.

Keramiikassa on valmistettu pienoisveistoksia ja maalausryhmissä on pohdittu eri ilmaisujen kautta karhun olemusta, symbolimerkityksiä tai vaikkapa suhdetta oman suvun nimikkoeläimeen. Karhu-teemalla on haluttu juhlistaa kymmenen vuotta täyttävää Kouvolan kaupunkia, jonka nimi juontuu sanasta kouvo, karhu.

Taiteen perusopetuksesta on tänä keväänä saamassa päättötodistuksen jälleen yksi jaalalainen oppilas, Arttu Hartonen. Viime keväänä päättötodistuksia sai neljä opiskelijaa.

Päättötodistukseen vaaditaan 500 tuntia mikä tarkoittaa taideaineiden opettaja Minna Rissasen mukaan noin 8 vuoden opiskelua. Erilaisten lyhytkurssien myötä tuntimäärä voi tulla nopeamminkin täyteen.

Taiteen perusopetukseen kuuluva kuvataiteen lyhytkurssi järjestetään Jaalassa myös ensi kesänä 7-12-vuotiaille. Kurssi pidetään Jaalan koululla 10.-13.6.

Kädentaitojen ja kuvataiteen näyttely on avoinna Jaalan Taidetuvassa 15.-22.3. ma-pe klo 10-16, la 10-15 ja su 12-15.