tiistai, heinäkuu 23, 2019
Etusivu > Artikkelit > Vetoomukseen kertyi 1461 nimeä! – Saako Jaala oman ”kunnanlääkärin”?
Artikkelit

Vetoomukseen kertyi 1461 nimeä! – Saako Jaala oman ”kunnanlääkärin”?

Hallintoylilääkäri Kari Kristeri ja palvelupäällikkö Marja-Terttu Nuorivuori YLE:n haastattelussa ennen adressin vastaanottoa.

Vetoomuksen vastaanottanut hallintoylilääkäri Kari Kristeri totesi, ettei turhia lupauksia pidä antaa. Kymsoten palveluverkkoselvitystä tehdään parhaillaan ja Kristerin mukaan jatkossakin pyritään turvaamaan terveyspalvelut niin hyvin kuin mahdollista.

- Eihän se ole hyvää mainosta kaupungillekaan, että terveysasema suljetaan aina kesäksi, kun Jaalan väkiluku lisääntyy kesämökkiläisten myötä. Tämä vuosi mennään kuitenkin entiseen malliin, Kristeri sanoi.

Vielä edellisellä viikolla näytti siltä, että Jaalassa joudutaan olemaan huhti-toukokuu kokonaan ilman lääkäriä, mutta nyt näyttää paremmalta. Lääkäri on Jaalassa jälleen 11.4. ja huhtikuussa ainakin kerran viikossa. Toukokuussa päästäneen kahteen vastaanottopäivään viikossa.

Eero Siltanen luovuttamassa adressia Kymsoten edustajille. Taustalla seuraamassa Seija Hietanen (vas.) ja Julia Leskinen Jaalasta.

Saadaanko Jaalaan oma lääkäri?

Adressin alullepanija Eero Siltanen kertoi, että Jaalassa asuu nyt lääkäri, joka voisi olla kiinnostunut toimimaan terveysasemalla.

- Jos kysymyksessä on pätevä ja suomenkielentaitoinen lääkäri, niin pyytäkää ottamaan yhteyttä ja hän voi olla töissä jopa viikon kuluttua, Kristeri totesi.

Kristerin mukaan Jaala on hyvä esimerkki siitä, että kun takavuosina lääkäripalvelut toimivat vakituisen lääkärin voimin, ei päivystykseen tullut paljon potilaita Jaalasta. Kaiken lisäksi Jaalan terveysasema on kunnoltaan parhaimmasta päästä koko alueella.

Artikkeli on päivitetty klo 11.00. Adressin allekirjoittajien lukumäärä muutettu ja lisätty kuvat ja tekstiä luovutustilaisuudesta.

Kari Kristeri totesi, että uusi lääkäri voidaan saada Jaalaan jopa viikossa töihin, jos sopiva ja kiinnostusnut henkilö löytyy.

Huipputarjous NYT 25.7.2019 mennessä tehdyt tilaukset: paperilehden ja näköislehden tilaajille verkkolehti -75% kuponkikoodilla "tilaaja2507" ja muille 1 kk 2 eurolla kuponkikoodilla "tutustun". TOIMI HETI! Piilota tämä ilmoitus