tiistai, heinäkuu 23, 2019
Etusivu > Artikkelit > Heinolassa risteilyalus valmiina, Kimolanlahden silta tulppana Pyhäjärvelle
ArtikkelitKimolan kanava

Heinolassa risteilyalus valmiina, Kimolanlahden silta tulppana Pyhäjärvelle

Kuva: Heinolan Laivaosakeyhtiö

M/S Pyhäjärvi aloittaa toukokuun lopussa reisteilyliikenteen Heinolasta Vuolenkoskelle. Kimolan kanavan avauduttua ensi vuonna risteilyjä 50-paikkaisella aluksella on tarkoitus tehdä myös Kimolan kanavalle.

- Tämän hetken tietojen mukaan aluksella päästään kanavasta ja Kimolanlahdelle, mutta viimeinen silta ennen Pyhäjärveä on liian matala jollei sitä koroteta samaan alituskorkeuteen (4,8 m) kuin kanavan ylittävät sillat, aluksen kippari Risto Turunen sanoo. Kanavaristeilyjä siis voidaan tehdä, mutta takaisin käännytään Kimolanlahdelta.

Vuolenkosken kesätorille Turusen mukaan tehdään lauantairisteilyjä ensi kesänä niin kauan kuin kesätoreja pidetään. Turunen lähettää isot kiitokset vuolenkoskelaisille, jotka pyytämättä ovat rakentaneet laivalle 15-metrisen laiturin kesätorin rantaan. - Huimaa porukkaa siellä on, Turunen naurahtaa.

M/s Pyhäjärvi on rakennettu vuonna 1927 Lehtisen konepajalla Varkaudessa. Heinolaan alus tuotiin Kiteeltä. Se on aikoinaan toiminut niputtajana uitossa. Höyrykone on jossain vaiheessa vaihdettu dieselkoneeksi.

Huipputarjous NYT 25.7.2019 mennessä tehdyt tilaukset: paperilehden ja näköislehden tilaajille verkkolehti -75% kuponkikoodilla "tilaaja2507" ja muille 1 kk 2 eurolla kuponkikoodilla "tutustun". TOIMI HETI! Piilota tämä ilmoitus