tiistai, heinäkuu 23, 2019
Etusivu > Artikkelit > Jaalan Rinssin rakkaustarina kansanoopperan suolana
ArtikkelitMusiikki

Jaalan Rinssin rakkaustarina kansanoopperan suolana

Kansanoopperan harjoitukset ovat jo vauhdissa, esitykset nähdään elokuussa Elimäen museonäyttämöllä. Harjoituksissa edessä jaalalaislähtöiset Luukas Kaskimaa (vas.) ja Irma Röyhy-Kymäläinen.

Kansanoopperan ”Aleksanteri II:n aikaan” valmistautuu toiseen näytäntökauteen Elimäellä. Jaalan Rinssin rakkaustarina tuo tarinaan uutta ja kaksikerroksiseksi rakennettava näyttämö oopperamaista mahtavuutta.

- Esiintyjäkuntaan on tulossa lisää ratamiehiä ja tukkilaisia. Jaalan Rinssin puoliso Maria Wilhelmiina Nyholm on ihan uusi rooli ja Rinssin tarina nousee aikaisempaa enemmän esille, kansanoopperan tekijä Jouni Sjöblom kertoo. Esiintyjiä on kaikkiaan 60-70.

Jaalan Rinssi saa puolison kansanoopperan uudella esityskaudella ensi elokuussa. Kuvassa vasemmalta Rinssin äiti (Eija Kiviluoto), Rinssi lapsens (Luukas Kaskimaa), Rinssi aikuisena (Terho Happonen) ja Rinssin puoliso Maria (Sara Hautamäki).

Kansanoopperan päärooleissa ovat: Aleksanteri II Hannu Kuoppamäki, Jaalan Rinssi lapsena Luukas Kaskimaa, Jaalan Rinssi aikuisena Terho Happonen, Maria Wilhelmiina Nyholm (kalastajan tytär, Rinssin puoliso) Sara Hautamäki, Johan Didrik Pettersson Ossi Koivusaari.

Kansanoopperan kuorossa on mukana jaalalalaisia laulajia: Sirpa Marin, Paula Niskala, Eija Kiviluoto ja Päivi Grönlund. Eija Kiviluoto esiintyy myös Jaalan Rinssin äitinä.

Jaalalaisia laulajia kansanoopperan kuorossa, edessä Sirpa Marin (vas.) ja Eija Kiviluoto, takana Päivi Grönlund (vas.) ja Paula Niskala.

Kansanoopperan ohjaa Piia Kleimola, joka tänä kesänä saa aisaparikseen Irja Ahtovirran. Puvustuksesta vasta Seija Kiuru. Tanssit toteuttaa Tanhuseura Kasareikka Kuusankoskelta. Myös Tykkimäen Sirkuskoulu on mukana. Kansanoopperan tuottaa Kymijoen esittävän taiteen tuki ry yhteistyössä Elimäen kotiseutumuseon kannatusyhdistyksen, Elimäen Nuorisoseuran ja Mustilan Kulttuurikiinteistöt Oy:n kanssa. Esitykset alkavat Elimäen museonäyttämöllä 3.8.2019 ja esityksiä on yhteensä kymmenen.

Tanhuseura Kasareikka on mukana kansanoopperassa. Näyte harjoituksista.

Tästä voit katsella kansanoopperan loppulaulun ”Sulat veet” harjoituksia.

Huipputarjous NYT 25.7.2019 mennessä tehdyt tilaukset: paperilehden ja näköislehden tilaajille verkkolehti -75% kuponkikoodilla "tilaaja2507" ja muille 1 kk 2 eurolla kuponkikoodilla "tutustun". TOIMI HETI! Piilota tämä ilmoitus